Szukam filmu z lat 80 miałem go na kasecie VHS. Pamiętam tylko fragmenty. Klimat drugiej wojny światowej jadący czołg potrąca i przewraca tablice z napisem nie pamiętam tylko czy było Tobruk czy Dunkierka . Pojawia się napis i tak padła .... Następnym fragmentem jaki zapamiętałem to gość całujący dziewczynę w ustach ma...
więcejKojarzy ktoś może plakat b. podobny do tego -> https://www.filmweb.pl/film/Like+Minds-2006-211365 praktycznie w tych samych odcieniach i w tym stylu. Na drugim planie jakaś babka na pierwszym dwójka bohaterów ale nie dwóch chłopaków tylko chłopak i dziewczyna zamiast zamku jakaś łódka (?)
Ten film leciał w Okruchach Życia (cykl filmów) To było o bardoz agresywnej dziewczynie o imienie Geena lub Dina, która była bardzo agresywna. Pewnego razu pobiła ojca, że z ręką musiał jechać do szpitala. Pamiętam sceny jej agresji, kiedy groziła nawet nożem. W końcu jej młodszy brat zadzwonił po policję.
Witam, od długiego czasu mam w głowie dwie sceny pewnego filmu (albo mi sie to przyśniło)
1. Była deszczowa noc. Jakaś dziewczyna chyba w środku lasu tarzała się w błocie próbując chyba uciec czy coś.
2. Ta dziewczyna znalazła schronienie u jakiejś rodziny. Biorąc prysznic została ona zabrana przez swoich...
szukam pilnie filmu. Pamiętam że grupa ludzi wygrała lot samolotem gdzieś. I ten samolot był bardzo luksusowy. I okej lecieli. I zaproponowano? im grę. Zasady były ale nikt ich nie przeczytał oprócz takiej jednej ale ją przekonali że po co. I ona ta co chciała przeczytać miała córkę. I w tej grze było jacy oni naprawdę...
więcejFilm ten był wyświetlany prawdopodobnie gdzieś mniej więcej w latach 1984- 1985. Niestety dysponuje bardzo niewieloma szczegółami: do pewnego domu wprowadza się małżeństwo z dwójką dzieci ( nastoletni chłopak i kilkuletnia dziewczynka) i zaczynają sie dziać dziwne rzeczy- podczas posiłku, po przekrojeniu kotleta...
Film ma kilka lat. Oglądałam, ale musiałąm przerwać, i zagubił mi się tytuł. Akcja działa się w lesie, była rodzina, chyba na wycieczce. Spali tam. Byli jacyś mordercy, i dziecko. Tyle pamiętam. Film ma około 3 lat.
widzialem w 1997 na religii w szkole na kasecie vhs,opowiadal o zyciu księdza Bosco,kojarze tylko,że chcial coś zalozyc i spotkal sie z papieżem o tym porozmawiac,poZniej bylo glosowanie polowa biskupow byla za pomyslem ks Bosco,polowa przeciw,wtedy papież oddal glos,ale na korzyśc księdza Bosco
Film o nastolatkach, zaczyna sie gdzies na wsi chlopak przyjezdza do dziewczyny na rowerze chyba ma urodziny czy jakas tam inna okazja. Potem jada na wycieczke klasowa. Ona widzi jak on sie caluje z jakas dziewczyna przy basenie, przejeta biegnie przez las i łamie nogę. Na wycieczce sa w jakims zamku czy cos takiego i...
więcej