Witam.
Szukam tytułu filmu, oglądałem go dawno temu w tv. Pamiętam, że facet ucieka z więzienia przy pomocy nici i opiłków, przepiłował kraty. Ukrywa się w jakimś dużym budynku poruszał się chyba wentylacją miał swój ukryty pokój. Chciał go złapać policjant, ale chyba się go bał. Ścigany był podobny do buźki z bonda.
Pamiętam że dziewczyna (jako mała dziewczynka) jest przez (około) 18 lat jest w swoim pokoju i opiekuje się nią męszczyzna. Jak zaczyna miesiączkować codziennie daje jej zastrzyki.
Później ona ucieka i zostaje pod opieką pani szefyw która ma syna i wdaje się z nim w romans.
Zachodzi w ciążę i przemienia się w...
Pamiętam, że była końcówka filma Sherlocka Holmesa, w której ktośtam chyba spadł z dźwigu, albo wisiał na dźwigu... albo w ogóle na budowie...
Która część Sherlocka to była?
Witam,
pare lat temu - gora 5 ogladalem film którego tytulu nie pamietam, w skrocie:
potwora wiezli ciezarowka na naczepie
byla siostra potwora i byli oni polaczeni telepatycznie
caly film scigali kogos tym tirem z potworem (chyba siostre :D)
poda ktos tytul? :D film typowo tv4/tv puls :D
Kojarzy ktoś może film lub serial (raczej film) który jest o bardzo niegrzecznej rudej dziewczynce? Pamiętam że kiedyś leciał w tv i mi się podobał ale nie pamiętam tytułu. Wiem że była tam scena w którym jednej dziewczynce upadły okulary na przerwie w szkole a ta ruda jej rozgniotła butem. Ktoś kojarzy ten film???
Jak byłam mała oglądałam na MiniMini lub Teletoonie (kiedyś Zig Zapie) filmy animowane. Jeden był o rodzeństwie, którzy przeszli przez jakieś drzwiczki do lasu i tam był ogromny niedźwiedź. Oni zaprzyjaźnili się z nim.
Druga bajka też na MiniMini lub Teletoonie. Mało z niej pamiętam. Kojarzę tylko jakieś...
Może ktoś polecić jakieś filmy z dobrymi twistami? Jak np. Fight Club (nie mówię, że ma to być identyczny twist jak w tym filmie tak jak w Mr. Robot), Podejrzani, Piła. Zależy mi też na tym, żeby sam film był dobry. Oczywiście wszystkie filmy Nolana mam już obejrzane, więc ich nie wymieniajcie.
Prosze o pomoc z dwa lata temu oglądałam film o tym ,że na ziemi zaczęły sie katastrofy i dzieci zaczęły znikać z dorosłymi którzy wierzyli w Boga. I przez chyba siedem lat trwały te katastrofy... a dalej to nie pamietam. Z góry dziękuje za pomoc.
Poszukuję filmu z wampirem (prawdopodobnie może to być trochę starszy film). W filmie pojawił się wampir ale nie taki jak w Zmierzchu tylko bardziej przypominający potwory z filmu Zejście. Pamiętam scenę w której szedł po ścianie w mieszkaniu jakiejś kobiety lub faceta, tak cicho że go nawet nie zauważyła. Następnie...
więcej