Szukam filmu w którym ludzie mieli magiczne zwierzęta jako takie nierozerwalnie z nimi złączone części, głównym bohaterem był chłopiec i pamiętam, że chcieli go rozdzielić jakaś maszyną z jego magicznym zwierzęciem, kojarzy mi się że te zwierzęta były połączone z ich jakby duszami, tyle wiem... Czy ktoś pomoże?
Dzień dobry.
Szukam polskiego filmu z lat 70 tych. nie pamiętam obsady. Film zaczyna się od sceny w której ojciec będący w szpitalu ma dramatyczną rozmowę z synem (chyba) obejmuje go z płaczem za nogi. Okazuje się, że to tylko scena nagrywanego przez ekipę filmu. Z jakiegoś powodu ekipa filmowa ma przerwę w...
Hej . Szukam filmu w którym para wybiera się w góry na początku płyną kajakiem z przewodnikiem później zostają sami ( chłopak się chce oświadczyć dziewczynie ) chłopak zostaje zabity przez niedźwiedzia dziewczyna przeżyła i wróciła kajakiem do samochodu .
Pilnie poszukuję filmów podobnych do "Dobry piesek" trzymających w napięciu w podobnym klimacie "dziwności". Czekam na propozycje!
Witajcie, szukam filmu który oglądałem bardzo dawno temu.
Jestem w stanie sobie przypomnieć, ze był tam taki poważany (chyba lekko starszy) szef mafii, który chyba z rękawa wyciągał taki szpikulec i groził nim innym swoim podwładnym, a niektorych zabijal. To nie był nóż, ale taki szpikulec własnie. Raz była taka...
pamiętam motyw lecieli samolotem w jakąś burze magnetyczną i ci co spali przenieśli się w czasie a ci co nie spali zgineli,potem byli w przeszłości gdzie wszystko było bez smaku zapachu itd kto wie o czym mówię .
pytanie jaki to był tytuł filmu
cześć
Poszukuję serialu animowanego z lat 80-90. Postacie naciskały jakieś miedaliony i przywoływały moc zwierząt. tyle pamiętam . prosze o podpowiedź
Hej, szukam podobnego filmu do Prometeusz (2012) i Obcy: Przymierze (2017), czy np. ksiązka lema i gra na jej podstawie pt. niezwyciężony. Dokładniej chodzi mi o zamysł że ludzie lecą na obcą planetę, badają ją i odkrywają a potem wiadomo odkryli coś czego nie chcieli i opowieść się toczy :)
Nie będę kłamał szukalem...
Poszukuje filmów z tej dziedziny, natrafiłem na podobny wątek na forum, ale był dość stary aczkolwiek sporo filmów z niego dodałem. Także poproszę też o nowsze propozycje.
Uszanowanko :D
Witam.
Ostatnio mignęła mi pewna scena z jakiegoś filmu lub serialu. Pewien chłopak obserwuje wirujący wokół własnej osi statek UFO. Wydaje się jakby ten statek wwiercał się w jakąś górę. Chłopak dokonuje obserwacji z pozycji jakiegoś lasu. Bohater ma przy sobie kamerę i nagrywa zdarzenie, nagle wyczuwa, że za nim...