Gościu trafia na jakąś wyspę, a tam witają go zdziczali tubylcy i zaczynają go atakować. Nie potrafią mówić, ale jednak ich wrogość ustaje i zaprzyjaźniają się z przybyszem. Wiem, że takich filmów było pełno... Nie pamiętam czym się wyróżniał ten film. Może ktoś rozpozna?? Film raczej z tych nowszych, bardziej thriller...
więcejWitam, szukam filmu z lat 80-tych max 1995. Prawdopodobnie thriller lub horror. Pamiętam intro, chyba czarno-białe, ładnie ubrane porcelanowe lalki, złowieszcza muzyka, w filmie starsza siostra zabiła młodszą, film kręcił się chyba koło tej małej psychopatki. Pamiętam tylko tyle, film maglowany na vhs za dzieciaka :D Z...
więcejCześć, szukam filmu, główna postać bada zdarzenia paranormalne. Pamiętam zlepek scen np. Zaczyna się chyba od wywiadu z jakąś osobą, następnie sceny z domu, również morderstwo w kanałach? Ogólnie bohater jest powiązany z tymi wydarzeniami. Finał, facet jest w śpiączce i to są koszmary, które go gnębią.
Witam. Po raz pierwszy korzystam z forum , dlatego proszę o wyrozumiałość jeśli za mało danych....
Film ze złotych czasów VHS - myślę że lata 80, może początek 90. I pamiętam tylko jedną scenę. Za pewne film fantastyczny lub postapokaliptyczny - grupa bohaterów próbowała wydostać się/wejść do więzienia/fortecy. W...
Cześć, pamiętam tylko, że to był film w stylu western o kowboju, który potrafił walczyć wręcz, film z lat 80-tych. Kowboj niejako znał wschodnie sztuki walki i bronił miasteczka przed bandytami, pamiętam scenę jak był otoczony przez bandziorów, on w środku koła i musiał walczyć, kilku położył, ale chyba został...
Szukam filmu o wiezieniu/ucieczka z wiezienia. Oglądałem to w tv na pewno przed 2005r a pewnie jeszcze dawniej, jedyne co mi się kojarzy to że była to taka bardziej komedia w której chyba 2 kumpli próbowało uciec i chyba tez chodzili na jakieś roboty przymusowe, i jeszcze ważny szczegół naczelnik wiezienia kupił sobie...
więcej
23.06.2023 od tej daty oczekuje mój tytuł filmu (jak w temacie) do dodania... Czy ktoś z weryfikujących mógłby się tym zająć ??? Jak nie pasuje to chociaż odrzucić..
Film myślę, że z lat 2002-2012 typu survival. Z tego co pamiętam dwoje lub troje przyjaciół zgubiło się na pustyni na 90% gdzieś w Stanach nie w Afryce czy innym zakątku świata. No i wiadomo próbują przeżyć, dotrzeć do jakiejś cywilizacji itd. Wydaje mi się, że na końcu jeden z nich przeżył i zabrało go jakieś auto...
Jak w temacie - dziewczyna wsiada na jakąś mniejszą łódź (chyba Norwegia) w celu zbadania i pobrania jakichś próbek z oceanu. Płyną w strefę gdzie pływają wieloryby i nagle widzą jakiegoś morskiego stwora (nowy gatunek, coś z mackami), polującego na wieloryby, który ich myli nimi. Oplata łódź mackami i wpuszcza jakby...
więcejChodzi mi po głowie film, w którym chyba prezydent USA kontaktuje się z prezydentem Chin i mówi o jakimś wielkim zagrożeniu, które zabije. kilka milionów ludzi. Prezydent Chin odpowiada: "Nasz kraj ma dużo ludzi, to nie będzie wielka strata", na co ten z USA: "Jest pan skłonny poświęcić tak dużo?" - to jakiś film...