Poszukuje filmów z tej dziedziny, natrafiłem na podobny wątek na forum, ale był dość stary aczkolwiek sporo filmów z niego dodałem. Także poproszę też o nowsze propozycje.
Uszanowanko :D
Witam.
Ostatnio mignęła mi pewna scena z jakiegoś filmu lub serialu. Pewien chłopak obserwuje wirujący wokół własnej osi statek UFO. Wydaje się jakby ten statek wwiercał się w jakąś górę. Chłopak dokonuje obserwacji z pozycji jakiegoś lasu. Bohater ma przy sobie kamerę i nagrywa zdarzenie, nagle wyczuwa, że za nim...
Hej
Jak w temacie. Szukam filmu który kojarzę z dzieciństwa (proszę nie oceniać). W latach 90. Wydawało mi się że jest stary. Ale nie był czarno biały.
Jedyne co pamiętam że dziewczynka/nastolatka rozbierała się na scenie (była do tego zmuszona) i ukrywała ciało za wielkim balonem aż ktoś z publiczności nie...
Szukam filmu, prawdopodobnie z lat 80, ewentualnie początek 90. Mam tylko jakieś 'przebłyski' z niego i to był raczej film o jakimś więzieniu, możliwe że mocny bo kojarzę scenę końcową w której ktoś pokazuje uciętą głowę kogoś z więzienia, siedząc w samochodzie typu Uaz. Raczej kino amerykańskie.
Możliwe, że z tego...
Szukam filmu. Wydaje mi się że amerykański. Że akcja dzieje się w pierwszej połowie XX wieku (aczkolwiek film jest napewno z drugiej połowy). Utkwiła mi w głowie scena gdzie nastolatka bierze kąpiel w wannie. Wtem wchodzi babka z jakimś jegomościem każe zawstydzonej dziewczynie wstać i pyta faceta czy bierze ją za żonę...
więcejfilm, prawdopodobnie polski, w klimatach trochę Edgara Poe, przyjeżdża jakiś facet do posiadłości bodajże na bagnach, takie miejsce co nikt za bardzo nie chce tam zaglądać, jest tam jakaś młoda kobieta która nie wiem, leży nago w pierzu, jest jakiś stary sługa albo służąca, jest jakiś bogaty hrabia po sąsiedzku, i...
Hej, szukam takiego motywu w filmach
- bohater postanawia popełnić samobójstwo ale mu się to nie udaje
- bohater umiera wiele razy pod rząd (motyw a'a Dzień Świstaka)
- w ciagu jednego dnia ulega destrukcji całe życie bohatera
Pomóżcie, plis :)))
Ehhh, ile już szukam i znaleźć nie mogę. Jakoś w 2015-2017 wyszła piosenka z teledyskiem z czarno-białego francuskiego filmu (no chyba że zrobili czarno-biały specjalnie na potrzebę clipu). Film istniał naprawdę i mimo kolorów był nowym filmem, z XXI wieku. Z tego co zrozumiałam, był o chłopaku (młody, niski aktor z...
więcejSzukam tytułu filmu amerykańskiego, w którym jest scena jak ojciec jedzie na stację krwiodawstwa po krew dla córki, która jest wampirem. Nie jest to film "Pozwól mi wejść".