Gdzieś chyba w 2. połowie l. 80. oglądałem w TVP komedię kryminalną, w której główna intryga polegała na tym, że do wielkiego majątku ukrytego przez zmarłego gangstera prowadziły wskazówki w postaci tatuaży, które wykonał swoim dziewczynom. Poszukujący majątku bohaterowie musieli więc owe wszystkie niewiasty wszystkie...
więcejFilm widziałam jako dziecko, był czarno biały, może z lat 1950-1960 tak mi się wydaje produkcja chyba francuska? Był krawiec miał pracownię zatrudniał ludzi, za dnia było wszystko ok, w nocy zwabiał ludzi do piwnicy szył ubrania z ludzkich skór lub robił kapelusze. Tyle pamiętam z filmu, dodaję że nie jest to film Ed...
więcejszukam filmu ale nie pamiętam tytułu. to był film o ucieczce z więzienia. główny bohater uciekł kilka razy. oto kilka scen które pamiętam: w jednej z nich główny bohater posypał ziemię czymś i spowodował że psy tropiące po powąchaniu tego nie były zdolne kontynuować poszukiwań. w następnej scenie gdy główny bohater był...
więcejSzukam tytułu. Około 15 lat temu oglądałem czarno-biały film, chyba w zimowej scenerii. Czas filmu wyglądał na lata 30., a akcja toczyła się w USA. Pamiętam jakąś scenę, w której mężczyzna i kobieta rozmawiali ze sobą. Kobieta nie umiała sobie sama obciąć paznokci u prawej dłoni, więc musiała prosić o pomoc mężczyznę.
Słuchajcie, kiedyś zacząłem oglądać - i nie dane mi było skończyć- horror zaczynający sie od tego, że bodajże w szkolnej sali gimnastycznej jakaś zabawka, albo inny gadżet z głową klauna na harmonijkowej szyi, przybiera monstrualne rozmiary i pożera ucznió, W tytule było słowo "bogowie" czy "bogów", ale nie pamietam....
więcejWitam poszukuje filmu nazwa chyba strefa zero czy cos takiego . Fabula wyglada tak ze ojciec ucieka z corka przez jakims wybuchem ( asteroida lub bomba) ale ktos go obezwladnia i ucieka i zabiera go samego . Okazuje sie ze w tej strefie panuje zima i wszyscy jej unikaja. Po jakims czasie wraca on do tej strefy i szuka...
więcejW związku że szykuje się III wojna światowa a Rosja zamierza inkorporować Ukrainę, Mołdawię, Białoruś, Litwę, łotwę, Estonię Rumunię, Bułgarię, Gruzję, Armenię, Azerbejdżan i byłe SRR dawnego ZSRRR w Azji to szukam czegoś na czasie i praktycznego.
Gdybyście mogli wybrać idealną ekranizację Makbeta to kogo chcielibyście jako reżysera oraz jacy aktor i aktorka byliby najlepsi w rolach lady Makbet i lorda Makbeta ? A może sami chcielibyście lub chciałybyście odegrać w filmie jedną z tych ról ?
Film z lat 2010-2015. Ktoś (medium?) odkrywa, że na terenie byłej fabryki zamurowywano dzieci. Jest jakieś małżeństwo, albo dziennikarka, w każdym razie ktoś odbiera sygnały z "tamtego świata" i ujawnia jakiś zbrodniczy proceder z przeszłości.
Od siebie dodam:
- "Wielkodupy pająk"
- "Dupa z marmuru"
- "Nazistowscy surferzy muszą umrzeć"
- "Jak kochać się z Murzynem, żeby się nie zmęczyć"
- "Sześciu mężczyzn, którym robi się niedobrze"
- "Emigrant z żelkowej malinowej łódki"
- "Przepraszam, szukam stołu do ping ponga oraz mojej dziewczyny"
- "Mord...