Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Też zauważyliście, że w przeciwieństwie do Włochów czy Irlandczyków Polacy są słabo reprezentowani w amerykańskiej popkulturze? Jak jest jakiś tribiani czy o'malley w serialu czy w filmie to mamy od razu charakterystyczną postać, a taki kowalsky niczym się nie wyróżnia i jest właściwie synonimem przeciętnego...

Cześć Wszystkim!

Jak wiadomo użytkownicy Filmwebu są ogromnymi fanami filmów, także pomyśleliśmy, że niektórzy z Was mogą być zainteresowani naszą kampanią na portalu Kickstarter.

Planujemy nakręcić film krótkometrażowy zatytułowany "When the Rain Sets In." Dzięki nagradzanemu scenariuszowi i sukcesowi...

oglądałam go wiele lat temu, pamietem scenę jak małżenstwo zgodziło sie na dostarczanie specjalnej wody po której człowiek sie nie starzał po niej byli piekni i młodzi cały czas , płacili dostawcom którzy im ja przywozili prosto do domu jednak po czasie oboje zrezygnowali z picia wygladali bardzo staro ale sie...

nigdzie nie mogę znaleźć tej bajki, ani nawet informacji o niej.
Oglądałam ją w dzieciństwie jakieś 10-14 lat temu.
Charakterystyczną postacią jest ognisty, czerwony demon/diabeł z kratą na twarzy zamiast
ust. Niegdyś ktoś baję wystawiał na allegro, jednak ślad wszelki zaginął.
Soundrackiem był Musgorski- Noc na...

więcej

Cześć.
Szukam tytułu filmu którego akcja rozgrywa się w amerykańskim miasteczku(chyba lata 50.). Kobieta z synem jadą samochodem i nagle ona potrąca mężczyznę. Zabiera go do swojego domu i się nim opiekuje. Ludzie/sąsiedzi są zbulwersowani. Ten mężczyzna później uczy syna tamtej kobiety grać w bejsbol. Pod koniec...

Jak w temacie. Był tam chłopiec który założył się z czarodziejem o to, którego z braci wybierze księżniczka. Później okazało się, że jeden z braci był tak naprawdę zaginionym królewiczem. Czarodziej i chłopiec używali magii i innych sposobów na to żeby przekonać dziewczynę do wyboru odpowiedniego mężczyzny. Na końcu...

więcej

/watch?v=Gtmp2jYRNbQ <- link do yt

ktos mi powie nazwy filmów jak ktos kojarzy momenty?

Szukam filmu. Nie pamiętam z którego roku. Oglądałam go okolo 6 lat temu. Zarysu fabuły nie pamiętam.. Chyba chodziło o mafię, byli tam ludzie w maskach zwierząt, chyba porwana dziewczyna. Na głównego bohatera polowali ci ludzie.
Najbardziej pamiętam końcówkę. Była tam scena jak ci ludzie gonili głównego bohatera A on...

więcej

Witam, szukam filmu, w którym pewna para wyrusza w góry, w sumie to mężczyzna zabiera tam swoją partnerkę. Mimo odradzania im przez okolicznych mieszkańców wyprawy w te lasy o tej porze roku decydują się oni na wyprawę. Faceta charakteryzuje spora lekkomyślność, partnerka jest damą z miasta, która o takich wyprawach...

więcej

Film starszy może z lat 80 tych produkcji nie pamiętam wydaje mi się że Włoski lub Francuski. Facet budzi się rano, żona pozostaje w domu a on wychodzi po gazetę. Jest lato upał on siada z gazetą na skwerku na ławce i przysypia. Budzi się z drzemki i udaje się do domu. Przeżywa szok kiedy w miejscu gdzie stał jego dom...

więcej