Film leciał w TVP gdzieś w 2007-2008 roku. Z tego co pamiętam raczej w miarę nowy. Film produkcji francuskiej opowiadał o mężczyźnie który poszukiwał pracy i zabijał swoich konkurentów do tego stanowiska. Tyle pamiętam.
Witam. Film lub serial oglądałem koło roku 2006 (bardziej obstawiał bym film), więc film lub serial też będzie gdzieś z tych lat. W filmie ma miejsce apokalipsa (prawdopodobnie), lecz nie pamiętam czy chodziło o zombi czy o inny powód. Zapamiętałem tylko jedną scenę. Grupa ludzi, lub kobieta i mężczyzna (lub dwóch...
Witam
Byłabym wdzięczna jakbyście szanowni forumowicze przypomnieli mi tytuł filmu składającego się z czterech części (etiud), z lat 80 (połowy?), jedna z nich jest o maniaku gry telewizyjnej w salonie gier w w centrum handlowym. Ciągle gra i nie może przejśc 11 poziomu, a gdy to mu sie udalo to został wciągniety w...
Czołem. Początek to kobieta wśród kwiatów, prawdopodobnie słoneczniki. Ale jak kamera się oddala , to ta kwiatowa łąka jest wśród śniegów na biegunie. Myślałem, że to Ukryty, ale on nie ma takiego wstępu. Ps. Kobieta podobna do Virgini Madsen.
Nie pamiętam tytułów. Jeden czarno-biały opowiadał o gościu, który udawał krytyka kulinarnego, który chodził do restauracji i dzięki łapówkom zarabiał na życie, czego rodzina nie wiedziała, po pewnym czasie restauracje się przygotowywały i nie płaciły, chyba polski. Drugi zagraniczny, pamiętam tylko jedną z scenę, w...
więcejWitam. Od jakiegoś czasu wróciłem na FW, wcześniej przez jakieś kilka miesięcy nie zaglądałem tutaj. Ale to co po chwili zauważyłem, to: zastanawia mnie, dlaczego usunięta została opcja ranking ludzi kina (personalny)? Czy może to dalej istnieje, tylko jakoś zostało zmienione, no ale niczego takiego już nie mogę...
Marzy mi scena balkonowa z Carey Mulligan. A drogie tutejsze userki lub userzy z jakim aktorem lub aktorką chciałybyście lub chcielibyście odegrać tę scenę gdybyście to mogli zrobić w teatrze lub filmie ?
Szukam dość starszego filmu o chłopaku, w którym zakochana była i matka i córka. Nie chodzi o Arizona Dream. W filmie którego szukam chłopak był w związku z matką nastolatki, a nastolatka była w nim zakochana. Pamiętam tylko że pokazywała mu bliznę biegnąca przez mostek i mówiła że to po operacji serca. Inna scena jaką...
więcej