Ehhh, ile już szukam i znaleźć nie mogę. Jakoś w 2015-2017 wyszła piosenka z teledyskiem z czarno-białego francuskiego filmu (no chyba że zrobili czarno-biały specjalnie na potrzebę clipu). Film istniał naprawdę i mimo kolorów był nowym filmem, z XXI wieku. Z tego co zrozumiałam, był o chłopaku (młody, niski aktor z...
więcejSzukam tytułu filmu amerykańskiego, w którym jest scena jak ojciec jedzie na stację krwiodawstwa po krew dla córki, która jest wampirem. Nie jest to film "Pozwól mi wejść".
Tak bardzo żałuję,że nie ma gdzie obejrzeć "Leto s Katką", "Spadła z obłoków" i wiele innych z lat 70/80. To se ne vrati.....
Cześć,
Po obejrzanym wczoraj Domu wariatów z Markiem Kondratem zastanowiłem się jakie są inne polskie mindf*cki? Przyszły mi na myśl następujące:
Sanatorium pod klepsydrą
Jak daleko stąd jak blisko
Enen
Weiser
Co wy zaproponujecie?
Pozdrawiam,
Krystian
HI
1. lata 70'-80'. "O człowieku który przechodził przez ściany" prawdopodobnie francuski lub angielski i chyba na podstawie książki.
2. lata 70'-80'. Pamiętam, że w tym filmie ludzie zamieniają się w nosorożce (jakaś epidemia ?) i zostaje tylko jeden człowiek na ziemi. Kończy się sceną jak jedyny siedzi na...
Gościu trafia na jakąś wyspę, a tam witają go zdziczali tubylcy i zaczynają go atakować. Nie potrafią mówić, ale jednak ich wrogość ustaje i zaprzyjaźniają się z przybyszem. Wiem, że takich filmów było pełno... Nie pamiętam czym się wyróżniał ten film. Może ktoś rozpozna?? Film raczej z tych nowszych, bardziej thriller...
więcejWitam, szukam filmu z lat 80-tych max 1995. Prawdopodobnie thriller lub horror. Pamiętam intro, chyba czarno-białe, ładnie ubrane porcelanowe lalki, złowieszcza muzyka, w filmie starsza siostra zabiła młodszą, film kręcił się chyba koło tej małej psychopatki. Pamiętam tylko tyle, film maglowany na vhs za dzieciaka :D Z...
więcejCześć, szukam filmu, główna postać bada zdarzenia paranormalne. Pamiętam zlepek scen np. Zaczyna się chyba od wywiadu z jakąś osobą, następnie sceny z domu, również morderstwo w kanałach? Ogólnie bohater jest powiązany z tymi wydarzeniami. Finał, facet jest w śpiączce i to są koszmary, które go gnębią.
Witam. Po raz pierwszy korzystam z forum , dlatego proszę o wyrozumiałość jeśli za mało danych....
Film ze złotych czasów VHS - myślę że lata 80, może początek 90. I pamiętam tylko jedną scenę. Za pewne film fantastyczny lub postapokaliptyczny - grupa bohaterów próbowała wydostać się/wejść do więzienia/fortecy. W...
Cześć, pamiętam tylko, że to był film w stylu western o kowboju, który potrafił walczyć wręcz, film z lat 80-tych. Kowboj niejako znał wschodnie sztuki walki i bronił miasteczka przed bandytami, pamiętam scenę jak był otoczony przez bandziorów, on w środku koła i musiał walczyć, kilku położył, ale chyba został...