Anglojęzyczna (chyba angielska) komedia nakręcona bodaj w l. 80. czy 90., a dziejąca się w latach międzywojennych w Anglii. Głównym bohaterem był były pierwszowojenny oficer, taki niemal superman, we wszystkim najlepszy, wygrywający wszelakie regaty, wyścigi, konkurencje sportowe i hojnie obdarzony przez naturę. I co...
więcej
Od razu mówię, że może być trudno. Szukam tytułów:
1) Jest to scena z jakiegoś filmu akcji, być może o Bondzie albo z jakimś znanym
aktorem. Pamiętam moment w barze, kiedy gruby facet z czarną brodą (na pewno nie
Bud Spencer!) zaczepia głównego bohatera. Grubas miał też czerwoną bluzę.
Zaatakował głównego...
Pamiętam co to za rasa, bo mnie urzekł. West highland white terrier - dla niewtajemniczonych, taki mały biały piesek. Jego "właścicielem" były mały chłopiec. Byli najlepszymi przyjaciółmi.
Akcja działa się w dawnych latach. Nie było im łatwo żyć. W dodatku ten pies się przybłąkał czy coś takiego, więc właściwie...
Od lat poszukuję tej samej bajki z kasy VHS - niestey kaseta nie działa :(
Była ona o myszce, która nie słuchała rodziców (bodajże o imieniu Manfred, ale podejrzewam , że to inne imię, pamięć zawodzi...)
Myszka ta koniec końców uczyła żaby i była na jakiejś wyspie (?)
Wiele lat temu oglądałem w telewizji film w którym były dwie rywalizujące ze sobą grupy dzieciaków na czymś co wyglądało jak obozy harcerskie (co do czego nie mam pewności) lub coś w rodzaju domów letniskowych między lasami przy jeziorze lub stawie. Obie grupy miały swoje bazy. Jedna miała bazę na drzewach, drugiej nie...
więcej
Drodzy Filmwebowicze :))
Poszukuje tytułu filmu.
Dwie przyjaciołki jadą na weekend do domu rodzinnego jednej z nich. To bogaty dom z wielkim ranczem dookola. Dziewczyna ,ktora jest gosciem jest po traumatycznych przejsciach z jej wlasnego domu. Przy sniadaniu brat lub taki zarzadca rancza informuje rodzine ,ze...
Szukam tego filmu, który został nakręcony w latach 80-tych lub na początku 90-tych, mógł zostać wydany w 1990 lub 1991 roku, chociaż było to latem 1991 roku, kiedy go widziałem, więc nie zostałby wydany później. Akcja filmu mogła rozgrywać się w Kalifornii, ale też nie jestem tego w stu procentach pewien, choć miała...
więcejWitam lata temu miałam bajkę, wydaje mi się, że na płycie. Jedyne sceny jakie pamiętam ,to, to, że był tam jakiś duży zielony i zły ogórek, który chciał zrobić kogoś kanapkę i w tle był chyba młyn oraz to, że chyba ktoś podróżował na łóżku i znalazł się w chatce, do której zwabiły go ciasteczka i ta chatka była jakby...
więcej
Znalazłem ten opis na innym forum. Czy ktoś kojarzy?
"Widziałem ten film jakieś 50 lat temu. To był angielski film, ale pamiętam tylko chińską przetłumaczoną nazwę. Gdybym przetłumaczył ją z powrotem na angielski, brzmiałaby jak ESP / inteligentny pies i Mickey. Nie ma to jednak nic wspólnego z myszką Disneya.
W...
Mogą też być linki do ciekawych filmów w tym temacie na YT itp.
Ja właśnie obejrzałem na YT kilka takich filmów i film pt : " GÖBEKLI TEPE I TAJEMNICA FILARU 43 " - podobał mi się najbardziej. Polecam.
Zwłaszcze temat WIELKIEGO POTOPU mnie interesuje bo on się pojawia wszędzie ( wszystkie religie i kultury ),...