Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam wszystkich, bardzo proszę was koleżanki i koledzy o pomoc w znalezieniu tytułu filmu, sportowej komedii, niestety nie pamiętam jakiej dyscypliny to dotyczyło. Jedyne co mi zapadło w pamięci to koleś strasznie nakoksowany który notorycznie oszukiwał swojego trenera, robił sobie transfuzję krwi oraz moczu :P zawsze...

więcej

Chyba komedia rodzina jedzenie z ciotką na wakacje ona umiera i później jedną z nią martwą na dachu ...

Dobry wieczór,
Jakie są zasady oglądania filmów tutaj ?

Szukam filmu, niestety oglądałam go dawno więc niektóre rzeczy mogą być niespójne.
-był jakiś starszy kompozytor i bodajże jego młodszy krewny przyjechał do niego i pomagał mu napisać ostatni utwór, bardzo dobrze grał na pianinie
-potem chyba były przeskoki w przyszłość albo w przeszłość i ludzie znali tą piosenkę...

więcej

Jakie filmy waszym zdaniem są najambitniejsze,czyli pouczające, mające jakąś mądrość i sens. Filmy pozostawiające ślad w naszym umyśle. Proszę o wasze komentarze, i opinie.

Więc może ja zacznę.
"Prawo Bronxu"
"American Histroy X"

Poszukuję filmu o futbolu amerykańskim, w którym pokazano wprowadzenie algorytmu komputerowego do oszacowania zawodników przy ich przydatności dla drużyny.

Poszukuję filmów przygodowych o starożytnych bogach, jaskiniach w jungli, piramidach, jakichś mitycznych siłach czy dawnych cywilizacjach. Ewentualnie jakieś przepowiednie, jak w przypadku majów o końcu świata. Googluje googluje ale ciężko mi idzie :( Najbardziej mi zależy na czymś po 2000 roku, ale jakieś 95-99 też z...

więcej

Kilka lat temy na kanale tvp1 obejrzałam pewien film, jednak go nie dokonczylam. Od tamtego czasu nie mogę znalezc tytulu tego filmu. Jeżeli chodzi o fabule to w tej produkcji chodzilo mniej wiecej o to, ze mezczyzna zeni sie z kobietą dla pieniedzy jej rodziny. Kiedy jadą w podroz poslubna na motorze dochodzi do...

Niejaki Pepe, właściciel lokalu rozrywkowego w Ameryce, poznaje we Włoszech rodzinę, której członkowie po wypiciu ich wina pięknie śpiewają. Coś między musicalem a komedią. Pepe koszmarnie fałszuje, ale śpiewać strasznie chce. poza tym, kocha się w córce tych Włochów. Pomóżcie, kto zna tytuł?

Witam. Szukam filmu. Dziewczyna miala jakies zajecia na studiach (?) I grupa szli do chyba szpitala psychiatrycznego lub więzienia. I obok nich przeprowadzili niebezpiecznego wieznia i studentom kazali się odwrócić w stronę ściany i nie patrzeć na niego. A dziewczyna spojrzała i została zaatakowana o ile się nie mylę.