Słuchajcie, potrzebuję pomocy, w głowie mam pewną scenę z filmu, to chyba nie było jakieś wybitne dzieło sztuki ale jedyne co pamiętam to scena gotowania jajecznicy w lampie oświetleniowej, od ciepła żarówki, prawdopodobnie działo się to w jakiejś celi. Ktoś coś kojarzy?
Witam. Szukam filmu bardzo długi czas i na wszelkie sposoby, a i tak nic. Więc kogo pytać jak nie ekspertów danej dziedziny?
Opiszę tak jak pamiętam.
Młody chłopak wraz z mamą przeprowadzają się na zamek. (Nie wiem czy razem z partnerem matki czy do partnera). W każdym razie partner matki tego chłopca chce...
Hej wszystkim! Bardzo pilnie szukam filmu, który kiedyś (około 2-4 lata temu) oglądałam z siostrą. Film nie był stary, myśle, że wyprodukowany po 2010 roku. Opowiadał historię młodego małżeństwa, które wprowadziło się do nowego domu w miejscowości, w której ona mieszkała w dzieciństwie. Zaczyna prześladować ich duch...
więcejSzukam filmu który leciał kiedyś na francuskojęzycznej stacji dla cudzoziemców. Film był z napisami polskimi. Główną rolę grał tam Fernandel, który zarzucał żonie że jest kochanką króla na co ta replikowała że gdyby tak było to jej mąż już byłby trupem. Akcja działa się chyba w późnym Średniowieczu. Sam film był z...
Poszukuję tytułu filmu, który chyba dopiero w tym roku był grany w kinach. O dziewczynie która miała jakąś chorobę i nie mogła wychodzić na słońce. Tylko w nocy. Chyba powstały nawet dwa takie filmy. W jednym dziewczyna miała długie proste włosy i miała jasną karnację grała w nocy na gitarze(czy czymś podobnym) na...
Witam,
poszukuje filmu z którego niestety pamiętam bardzo niewiele.
1. Film jakieś 15 lat temu był często ''wałkowany'' na TVN-nie
2. Opowiada on o kobiecie która, z tego co dobrze kojarze mieszka (lub właśnie się sprowadza) w domu typu odrestaurowana, stara amerykańska kamienica
3. w tej samej kamienicy mieszka...