Czy istnieją aktorki które podziwiacie tak że dzięki nim pragniecie zgłębić trudne arkana sztuki filmu ? A może istnieją aktorki które są inspiracją dla waszej wszechstronnej działalności kulturalnej na przykład piszecie o nich książki, układacie wiersze, tworzycie muzykę malujecie obrazy, rzeźbicie ich wizerunki w...
cześć,
szukam filmu taki komedio romantyczny coś miej wiecej, jest to film o parze która sie pobrała i sie pokłócili ona wyjechała do miasta tam poznała kogoś i chciała za nowego faceta wyjść, więc wróciła na wioskę do byłego żeby podpisał papiery rozwodowe, on nie chciał jej podpisać, wolał piwo wypić xd, pamiętam...
Witam serdecznie!
Myślę, że tutaj mamy fanów azjatyckich filmów.
Przejdę do rzeczy. Poszukuję nazwę filmu w kategorii grozy.
Pamiętam, dawno w latach dzieciństwa (jakieś dobre ponad 20 lat temu).
Wtedy nie miałem jeszcze dostępu do internetu a miałem tylko dostęp do telewizji. Zauważyłem, że puścili nawet taki film...
Zna ktoś przykłady tego typu, np.
- Zastrzelony człowiek oddycha i porusza ciałem, ktoś kogo uśmiercili nagle pojawia się w dalszej części filmu, jakieś żenujące wpadki historyczne typu słupy wysokiego napięcia w średniowieczu?
Co myślicie o tych informacjach na stronach filmwebu? To doprawdy ważne, że np. Maja Komorowska i Finn Wolfhard urodzil isię tego samego dnia.
Jedyne co pamiętam to, że autor książki popełnia samobójstwo w swoim mieszkaniu (przedpokoju dokładnie) wieszając się i ktoś kradnie jego dzieło, podszywa się pod niego i na końcu filmu postanawia żyć jego życiem.
Może ktoś kojarzy..
"Wiesz ile teraz pamiętam? Z pięćdziesiąt rzeczy, reszta była ch...a warta."
Chodziło o życie.
Cytat pochodzi podobno z polskiego filmu, ale żródła internetowe milczą. W Was nadzieja filmowicze ;)
Pamiętam jedna scene. Szkoła, chba przedszkole albo pierwsza klasa. Pani pyta dzieci o równania z dodawania a jedna dziewczynka bardzo dobrzew liczy... i to takie liczby ze nauczycielka sprawdza kalkulatorem.... to chyba jacys kosmici ale nie jestem pewna
Witam. Szukam tytułu filmu jest on o studentkach, a dokładnie jednej która nic nie robi w swoim życiu siedzi całymi dniami w akademiku/domu nie chodzi na zajęcia, i narzeka na życie. Pamiętam jedną scenę gdy z koleżankami wychodzi na imprezę i one już gotowe kłócą się z nią po czym główna bohaterka wychodzi na imprezę...
więcej