Pewnie komedia. Pamiętam fragment: był to atak policji na gabinet figur woskowych, gdzie w środku nikogo nie było a straty policji to zabici i ranni :)
Szukam "filmu o ręce", w którym zdawało się mi, że grała Pani Starostecka, ale w jej filmografii nie ma.
Teatr telewizji z około przełomu 1970/80. Klimat jakby Carmilla z 1980 od J. Kondratiuka. Kiedy Kobry były już bardziej dreszczowcami niż gadaną sensacją. Główna bohaterka pod opieką rodziny, przykuta do łóżka, boi...
pamiętam tylko tyle z fabuły
Para pojechała na wycieczkę, po jakimś czasie dołączyła się do nich grupka nastolatków. Jadnak ci nastolatkowie chcieli ich zabić dla zabawy. Kobieta uciekła jednak po drodze zabiła jednego z nich . Na końcu filmu trafiła do domu rodziców tych dzieci którzy gdy się dowiedzieli ze zabiła...
to starszy film, na wsi. pamietam jedną scene: kobiecie rusza się ząb lub ja boli boi się dętysty. pozostali postanowili wyrwać zęba przywiązując go do linki linke do konia i wziąć go z rozpędu, kobieta była przywiązana do płotu ale sie uwolniła i biegła za koniem przeskakiwała też przez płot
Nie wiem jak to nazwać.
Szukam filmów z narratorem w tle lub z podziałem na osobne historie dla każdej postaci.
Np. "I twoją matkę też", gdzie był "narrator" w tle, dopowiadający niektóre zdarzenia. Lub właśnie z takim przedstawieniem bohaterów w trakcie filmu jak w "Mieście Boga".
Z góry dzięki za propozycje...
Szukam filmów z motywem komunikacji (np. do czego prowadzi jej brak albo odwrotnie - z pozytywnym przykładem) w organizacji np. organizacji pozarządowej lub w firmie. Chodzi mi o tytuły, w których efekt komunikacji czy ewentualnych problemów z komunikacją odbija się na bohaterach. Umiejętność słuchania, szacunek,...