Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Film Niemiecki może być z lat 90 początek 2000 opowiada o młodej kobiecie, która jedzie pociągiem z byłego NRD do RFN w odwiedziny do swojego narzeczonego. W tym czasie gdy ona jest w pociągu upada Mur Berliński o czym ona nie wie,a pociąg zostaje zatrzymany. Pamiętam że kobieta jakimś cudem dociera po ciężkim...

Szukam filmu wyemitowanego w tv po 2000 roku. Pamiętam scenę, w której główny bohater uprawiając seks z dziewczyną, jakby sterował nią za pomocą białych pasm materiału. Później doszło do morderstwa. Mam jeszcze przebłyski, że część akcji działa się w jakimś domku za miastem.

Poszukuję dramatu/filmu obyczajowego, którego nie powinnam była widzieć jako kilku-latka - ale jako, że go jednak obejrzałam, został ze mną już na zawsze i chętnie obejrzałabym go ponownie, już jako dorosła osoba.
Co pamiętam z fabuły:
Dorosłe siostry wszczynają "śledztwo"(?) w sprawie zabójstwa ich najmłodszej...

Nie mogę dodać filmu do filmweba. Pomoże ktoś?

Wiadomo że zawód aktorski wymaga publicznego przedstawiania póz i nawet niezbyt mądry aktor lub aktorka pokazując się publicznie będzie pokazywał się w sposób taki jaki publika oczekuje. Co jednak kryje się pod tymi maskami i jak to sprawdzić ?. Wiadomo że najłatwiej byłoby poznać osobiście danego aktora lub aktorkę...

więcej

Szukam tytułu filmu o zmarlej kobiecie ktora molestuja w prosektorium a ona sie budzi prosze o pomoc

Szukam tytułu filmu akcji:

Początkowa scena odbywa się w jakimś magazynie (chyba portowym) gdzie jeden z głównych bohaterów (młody chłopak) wchodzi i informuje, że jego rodzina przejmuje lub odzyskuje wpływy w handlu narkotykami. Kiedy zostaje wyśmiany zabija bosów/szefów handlarzy narkotykowych i częśc ich ludzi....

więcej

Wklejam to, co napisała dziewczyna, która szuka tego filmu na jednej z grup na fb, ale nikt nic nie wie ;(

'Szukam filmu, nie znam tytułu.
Małżeństwo jedzie autem w deszczu. Mają wypadek samochodowy. Po wypadku docierają do domu, gdzie kobieta zaczyna widzieć różne dziwne rzeczy, duchy, zjawiska paranormalne. Z...

więcej

Dzień dobry wszystkim. Kilka lat temu trafiłem na film w którym człowiek zabija ludzi mających coś na sumieniu. Opinie ludzi w mieście są mieszane, jedni mu kibicują, drudzy potępiają i chcą jego odsiadki. Kojarzę scenę w której bohater ukarał księdza wykorzystującego dzieci lub policjanta który go przyłapał ale puścił...

więcej

Hej, ma ktoś z was do polecania interesujące seriale/filmy dokumentalne o historii USA, ze szczególnym uwzględnieniem społeczeństwa oraz gospodarki. Od tych czasów "westernowych" do lat 20 czy nawet "słodkich" lat 90.