Jeśli ktoś mógłby mi pomóc. Poszukuję tytułu animacji, wiem tyle, że widziałam go dawo temu na mini max, albo zigzapie. Była to opowieść o dziewczynce, która najprawdopodobniej poszukiwała drzewo. Było chyba magiczne, otoczone wodą, ktos cos pomóżcie :)
Dziewczyna była w szlafroku nagle zobaczyła tir który miał ją przejechać i go ściągnęła
Później chyba okazało się że był to sen
Nie, nie chodzi o fil Topowej Dychy.
W tym filmiku miły, brodaty pan opowiadał o filmach animowanych, ze zwierzętami w roli głównej, które nie nadają się dla dzieci. Wymieniał m.in.:
-Watership Down
-Plague Dogs
-Felidae (było na miniaturce bodajże)
-Fritz the cat
-Ginga Nagareboshi Gin (Srebrny Kieł)
O tym...
Hej,
Szukam bajki którą oglądałem kiedyś jakieś 10 lat temu może więcej. Pamiętam że ta bajka zaczynała się w jakimś kosmicznym barze czy czymś takim. A główny bohater szukał jakieś wielkiej maszyny w komosie w kształcie sfery. Z tego co pamiętam to albo całą tą maszynę albo chociaż mapę do niej chłopcu zostawił...
Szukam filmu.
Ojciec odwoził syna do szkoły specjalnej w brew jego woli. Syn spowodował wypadek przez co ojciec zginą a on został sparaliżowany. Jego matka jest psycholożką.
W pewnym momencie jego matka zakochała się w Ojcu jednego ze swoich pacientow. Okazało się ze jej syn udawał paraliż i że zazdrości próbował...
Miałem kiedyś bajkę na VHS, jedyny motyw jaki pamietam, to krasnale zamieniona w drewniane figury, a jeden z nich miał w schowany w nosie testament. Było też coś z zamkiem chyba. Pomóżcie, bo mnie męczy :/
Może coś przeoczyłem, może ktoś pomoże... Po zmianie wyglądu w zakładkach filmy które chcę zobaczyć brak jest informacji o terminie emisji w tv. W starej opcji na prawym marginesie wszystko było pięknie zaznaczone. Być może ktoś wie jak to sprawdzać, bo bez tego filmweb dla mnie nie będzie już miał sensu
Bajka raczej z lat 90, być może starsza.
Nie wiem czy pełnometrażowa czy jednak serial, ale pamiętam wiele detali.
Głównym bohaterem bajki była taka tłuściutka myszą, która często śniła na jawie (to ważne). Taki trochę lokalny nieudacznik, który lubił sobie wyobrażać, inne myszy sie z niego śmiały... Była jedna...
tak jak w temacie szukam tytułu filmu o szatanie z tego co pamiętam polskie tłumaczenie było chyba "Naznaczony" głównym bohaterem filmu byl Henry. Film zaczynał się od cyctatu z bibli "i wybuchła walka w niebie..." Ktoś pomoże?
Witam chciałbym prosić o pomoc ze znalezieniem filmu, niestety nie mam zbyt dużo szczegółów
Jedyne co pamiętam to że film był o maffi a mianowicie szef maffi umiera a jego miejsce dziedziczy jego córka czy córka jego brata, kobieta niema pojęcia nic na ten temat ale zaczyna sie uczyc powoli fachu pozniej sie...