Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Hej, potrzebuję pomocy w skojarzeniu tytułu filmu.
Jedyne, co z niego pamiętam to scena końcowa, a i tak nie jestem pewna, czy zapamiętane szczegóły są zgodne z prawdą ;) Kojarzę, że ostatnia scena przedstawia jakieś przedstawienie (chyba bardziej koncert), gdzie wszyscy śpiewają (chórki). Muzyka jest niesamowicie...

Szukam tytułu pewnego filmu. Jest to prawdopodobnie film z lat 90tych. Młode małżeństwo (lub narzeczeństwo)wyjeżdża do jakiegoś kraju. Na miejscu zostają uprowadzeni z pociągu przez rebeliantów i uwięzieni w ich obozie. Tam poznają francuskie małżeństwo, które zostało uprowadzone jakiś czas wcześniej. Porywacze chcą od...

więcej

Witam poszukuję filmów z takim typowo amerykańskim klimatem lat 80 i 90. Ujrzałem taki klimat właśnie w serialu Stranger Things i naprawdę pokochałem to, w życiu jako mały dzieciak obejrzałem kilka takich produkcji, ale teraz już nie pamiętam tytułów. Chodzi mi przede wszystkim o takie filmy osadzone w high-school'ach...

więcej

stewardesa w pabie na maszynie grającej wybiera numer G6 jest to Divinyls - I Touch Myself
podrywa faceta, idzie za nim do męskiej toalety
w nocnym klubie gość podchodzi do koluny głośnikowej i dotyka głośnik
z ubioru wygląda na akcję w latach 70-80
jest jakiś koncert na placu przy Gran Caffè Margherita - Caserta...

więcej

szukam filmu sceny w Chicago East Ohio st, Cloud-Gate, Centennial Wheel,
Wave Swinger, The Field Museum, Shedd Aquarium - biały delfin,
aktor z brodą, aktorka brunrtka krótkie włosy - wspomnienia z młodości.

Witam pamiętam strasznie mało ale film ogólnie był o mężczyznie który sypiał z bogatymi kobietami które w zamian go utrzymywały należał do klubu z którego został wyrzucony i przez chwile mieszkał u kumpla który go potem wyrzucił

Witam, otóż za niecałe 5 miesięcy czeka mnie matura. Postanowiłem stworzyć listę filmów, które mogą być pomocne na egzaminie z j. polskiego. Sam osobiście pisząc w liceum wypracowania na polskim zawsze sięgam po różnego rodzaju filmy przy podawaniu innych tekstów kultury, jako dla kinomana, wydaje mi się to...

Po obejrzeniu tytułów powyżej czuje wyraźny niedosyt. Proszę o pomoc!

użytkownik usunięty

Niech ktoś skorzysta ze swoich dojść, bo dzisiaj jest już premiera tytułowej animacji, a nie można oceniać...

Szukam filmów o czasach rewolucji francuskiej. Za propozycje z góry dziękuje :-)