Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

ma ktos z lektorem?

Witam.Poszukuje Filmu o czarodziejce. Dużo nie pamiętam ale ta czarodziejka charakterystycznie ruszała nosem. pewien Chyba Reżyser szukał takiej osoby do zagrania czarodziejki która przy zaklęciach ruszała by tak nosem i trafił na naszą Bohaterkę nie wiedział ze to prawdziwa czarodziejka.
Jeśli ktoś kojarzy film...

Szukam filmu dosyć chyba starego o dziecku które urosło do wielkości budynków chyba nowego jorku tam coś było że on coś wypił czy coś potem go zmniejszyli do normalnego rozmiaru a na końcu jak pamiętam była para którą chyba pomniejszyli przez przypadek i siedzieli w żółtym aucie które też było małe.
Tyle tylko...

Witam wszystkich.
Jakie znacie filmy które mają swój remake?
Podawajcie tytuły oryginałów (i remaku jeśli się różni od oryginału).
Nie jest ważny gatunek, czas trwania, rok produkcji, ani nawet czy dany film jest fajny czy nie.

Na początek ja wstawię filmy i ich remeke (przynajmniej te które ja znam i...

Tak jak w tytule. Najlepsze były by filmy wzorowane na wiek XVII i XVIII, ale nie pogardzę również innymi czasami :)

Witam :)
Jak wyżej, szukam filmów dla nastolatków z lat 90-tych. Mogą być też lata 80-te, 70-te.
Proszę o pomoc :)
I z góry serdecznie dziękuję :)

Prawdopodobnie jest to film izraelski. Facet wynajmuje dom na prowincji i w piwnicy przetrzymuje zakladnika. W pewnym momencie do akcji zdaje sie dolacza tez jego ojciec. Gatunek to czarna komedia.

jakies propozycje?

Witam

Szukam filmu który kiedyś widziałem dawno temu . W fabule jest pokazane jak to jakiś koleś w typie raczej frajera wyznaje jakiejś szkolnej piękności miłość, na chyba balu maturalnym a ta zamiast go jak to zwykle bywa w takich sytuacjach wyśmiać, zabiera go ze sobą na jakieś imprezy chyba .

Niestety nie...

więcej

był czarny i latynos bardzo się nie lubili, obydwaj twarde skurczybyki, ten latino se coś z karku wyciął, wbrew pozorom pytanie jak najbardziej poważne