Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam , poszukuję dwóch filmów. Przepraszam, jeśli zły dział wybrałem.

W pierwszym filmie dziewczyna zabiła swoją koleżanke, po czym z wraz z trwaniem filmu usilnie chciała zbliżyć się do jej matki, pozorując ogromne zaangażowanie by znaleźć morderce. Na końcu gdy wszystko wyszło na jaw matka ją...

akcja byla pod stalingradem,pamietam tylko,ze byli tam rowniez zolnierze innych narodowosci

Podpowiedzi będzie mało, ale może kto kojarzy coś. Film zaczynał się jakby kamera jechała drogą wydeptaną w śniegu, czy też ubitą ze śniegu, a wokół była przestrzeń pokryta śniegiem. Wszędzie leżał śnieg. Na końcu drogi była chatka, gdzie mieszkał facet w skórzanej kurtce albo kożuchu, bo to wieś była. Film...

Witam,
Jako ze juz skonczyly mi sie inne mozliwosci zadam temat tutaj i moze ktos cos doradzi.
1)Film o mumii na VHS, to co pamietam: piekna brunetka z kreskami przy oczach(jak kleopatra) kladzie komus w czasach nowozytnych skarabeusza na brzuchu i ten skarabeusz wchodzi do brzucha.Owa brunetka chce chyba przyzwac...

więcej

Szukam podobnych filmów lub o podobnej tematyce do takich jak :
- Księżniczka na lodzie (2005) - łyżwiarstwo figurowe
- Historia Gabby Douglas (2014) - gimnastyka sportowa/ artstyczna
- Tina (1993)
- Czytaj i płacz (2006)
- Trzy metry nad niebem (2010)
- Szkolny terror (2005) - motyw prześladowania,...

Gra polega na podaniu opisowej wersji tytułu filmu.
Mile widziane są filmy znane, ale można podać też nieznany tytuł i dodawać podpowiedzi dla innych graczy.
1. Zagadki standardowo tworzymy do oficjalnych polskich wersji tytułów, a jeśli ma być odgadnięta wersja oryginalna lub obcojęzyczna, należy to zaznaczyć w...

Jak w temacie :) Poszukuję parodii filmowych typu straszny film, epic movie, superhero, itp. Bądź
absurdalnych komedii typu naga broń, jay i cichy bob kontratakują itp. :) Chyba wiadomo o co
chodzi, o jaki typ humoru ;) Za każda propozycję dziękuję :)

Poszukuje film o przyjaciółkach które znają się od lat szkolnych, jedna z nich mieszka u dziadków a druga ma matkę alkoholiczkę. Jedna z nich zakochuje sie w swoim przyjacielu i zostają parą. Kiedy jej przyjaciółka ginie w jej życiu pojawia się osoba która podszywa sie pod siostrę przyjaciółki. Ma wrażenie że jest...

Cześć! Oglądałam dawno temu film, który mnie zaciekawił, ale nie pamiętam tytułu. Treści też za bardzo nie, bo oglądałam nie od początku i nie do końca. Z tego co wtedy zrozumiałam, kobieta - główna bohaterka przeniosła się w czasie jakby do średniowiecza. Przeniosła się z motorem i na tym motorze tam jeździła. Pomagał...

więcej

1.Szukam filmu który jest ciekawy,trzyma w napięciu a film opiera się głównie na rozmowie
coś w stylu:
-,,12 gniewnych ludzi'',
-,,Contratiempo''
-,,Nienawistna ósemka''
- po cześci ,,Wściekłe psy''
2.Jak nieznacie to moze jakis dobry thriller/kryminał