Witam, szukam tytułu filmu jak w temacie, akcja dzieje się chyba w Rumunii, chłopiec uciekł z domu ze swoją malutką siostrą(chyba niemowlak) w trakcie ucieczki, ludzie zaopiekowali się dziewczynką,. Chłopiec zamieszkał z obcą kobietą i przestał mówić. Pomocy, chciałabym jeszcze raz obejrzeć ten film. Ktoś coś kojarzy?
Szukam Azjatyckiego filmu o zwłokach dziewczynki wyłowionej z wody. Ważny był tam dylemat rodziny i jej ojca czy te zwłoki pochować czy skremować. Pojawił się też motyw zabawki tej dziewczynki pluszak/lalka, z którą prawdopodobnie została ona później skremowana. Możliwe że na okładce było zdjęcie trumny w ogniu i...
Wiem, może głupie pytanie ale serio nie wiem xD Chodzi może o to, że filmweb jest od 20 lat już i ma swoje "urodziny"?
Wiem, może głupie pytanie ale serio nie wiem xD Chodzi może o to, że filmweb jest od 20 lat już i ma swoje "urodziny"?
Nawiązując do filmu „Kształt wody”, szukam filmu o miłości do stwora, kiedyś go widziałam juz, ale nie moge przypomniec sobie tytulu. Filmowy stwor nie byl ryba, pamietam tylko ze podczas stosunku trzepotał czyms na kształt kolców, skrzydelek? Nie mam pojecia, kojarzycie moze?
Dużo filmów już obejrzałem z uwagi na wiek i z nudów. Ale takiej kaszany jaka się dzieje w Poskich filmach ze ścieżką dźwiekowa to nigdzie w żadnych produkcjach nie słyszałem.
Nie wiem kto i jak uczy dźwiękowców polskich udźwiękawiać polskie filmy ŻE 50%-70% DALOGÓW JEST NIEZROZUMIAŁYCH LUB WOGÓLE...
Witam, poszukuję filmów:
1. Gdzie główny bohater agent-wtyka wkracza w szeregi jakiejś organizacji przestępczej i infiltruje ją "od wewnątrz". Byle by to nie była komedia.
2. Filmy o zakazanej miłości/romansie np między kuzynem i kuzynką / macochą a pasierbem itp oraz filmy w stylu "Idealne matki", "Hallam Foe"...