Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Pamietam urywki fabuły
Jakas kobieta lekarka/naukowiec uwieziona w pokoju. Co jakis czas gosciu każe jej cos robic i jest uplywajacy czas na zegarze.
Na koniec okazuje sie ze byl jakis wypadek ona tego nie pamieta i to ona sama kazal sie uwiezic by przypomniec sobie wszystko

Szukam bardzo pilnie filmu który kiedyś leciał w tv.
Występuje w nim młode małżeństwo. Kobiete gra jakaś blond aktorka.
Mąż zabiera żonę w podróż poślubną na małą wysepę która znajduję się na środku jeziora
które jest w lesie. Mają tam taki mały domek, a nawet bardziej altanke. Ona jakoś orientuje
się że on chce...

więcej

Szukam bardzo pilnie filmu który kiedyś leciał w tv.
Występuje w nim młode małżeństwo. Kobiete gra jakaś blond aktorka.
Mąż zabiera żonę w podróż poślubną na małą wysepę która znajduję się na środku jeziora
które jest w lesie. Mają tam taki mały domek, a nawet bardziej altanke. Ona jakoś orientuje
się że on chce...

więcej

Film widziałem dawno temu, pamiętam pojedyncze motywy. Rosyjski gangster prowadzący pralnię ubrań i pieniędzy, gdzieś chyba w USA, obcina i kolekcjonuje dłonie ludzi, którzy go obrazili. Niepozorny Meksykanin podróżując ze wsi do miasta mówi "dzień dobry jestem Jose" każdemu, kogo spotyka. W miarę jak zbliża się do...

Film rozpoczynał się tym, że facet miał wypadek związany chyba z metrem. Miał problemy z pamiecią, coś mu się stało z głową. Miał on narzeczoną, która po jego wypadku trafiła do jego brata blondyna i na końcu było, że dziewczyna zakochała się w blondynie i nie wzięła slubu z tamtym. Film oglądany był baaardzo dawno...

jakies typy przywiozly sarkofag do miasta. W nim mumia ozyla, zabijala ludzi, wydzielala jakas zielona substancje, widziala na zielono i pod koniec odleciala statkiem ufo. Tyle pamietam o tym filmie:) z gory dzieki za pomoc:)

Witam szukam filmu rodzina niemieckich emigrantów mieszka w usa na farmie i w piwnicy ma nordycki kamień runiczny .Z 3 rzeszy przyjeżdża jakiś badacz zmienia się w opętanego chce wszystkich wymordować nie może wejść do domu bo jest zabezpieczony znakami runicznymi .Pamiętam że mieli jeszcze na ternie famy kontener...

więcej

Witam :D Muszę przygotować listę filmów zrobionych, nakręconych, wymyślonych (itd, itp) przez Zachód, tzn. amerykańskie (USA, Kanada, Meksyk ...) lub europejskie, ale z motywem, elementami, nawiązaniem, klimatem, tłem, stereotypami, wizją przyszłości, jakąś tradycją / rytuałem, zachowaniem, architekturą, muzyką,...

Cześć,
dawno dawno temu miałem na VHS film o japońskiej eskadrze myśliwców ZERO.
Wydaje mi się, że tytuł tego filmu brzmiał coś w stylu "Lotnicza Eskadra ZERO" i opowiadał o lasach myśliwca i jego pilota tuż przed atakiem Japonii na stany aż do końca wojny.
Niestety nie pamiętam jak się pilot nazywał, ale jedyne co...

więcej

Witam. Jakiś czas już chodzi mi to po głowie ale nie mogę przypomnieć jak się ten film nazywa. Dziewczyna na imprezie zostaje w podstępny sposób wprowadzona w dorosłasc puzniej poznaje chłopaka zakochują się w sobie doskonale się rozumieją często się kochają. Jednak on musi wyjechać i obiecują że będę na siebie czekać....

więcej