Historia toczyła się wyłącznie w lasach i górach, wiek XIX? XX? Grupa ludzi (uciekinierzy? weterani? pielgrzymi? podróżnicy?) znajduje schronienie w pewnym zajeździe, którego właścicielem jest starszy mężczyzna. Niestety nie pamiętam fabuły, w każdym razie gdzieś w połowie filmu okazuje się, że tenże właściciel jest...
więcejWitam szukam filmu który zaczyna się jak mężczyzna ratuje kobietę którą ktoś chcę zabić, po czym przygarnia ją do siebie. Wydaje mi się że ta kobieta jest głuchoniema. Następnie mają romans a ona zjada mu rodzinę. Z góry dziękuję za pomoc.
Tutaj wpisujcie wszystkie akcenty jakie zauważyliście w filmach i serialahc (zagraniczbych oczywiście).
1) Ostry Dyżur - pełno polskich nazwisk, Bob (kobieta, chirurg nazyniowy z Polski) w jednym z odcinków powiedziała po polsku "Pieprzone amerykańskie dzieciaki".
2) Peacemaker - polscy żołnieże w Bośni
3) Co...
Film oglądałem w drugiej połowie lat 90 i nie wiele z niego pamietam ale wydaje mi się że było w nim dwoje dzieci wiek około 8-13 lat chłopak był zły i posiadał moc czynienia zła , natomiast dziewczynka czynienia dobra - jedna scena pod koniec była chyba taka że chłopak chciał by kogoś potrąciło auto i to auto już...
więcejFilm oglądałem na początku 2000r pamietam że jakiś facet walczył z demonami - miał buteleczkę z krwią Chrystusa i jak chciał zamknąć jakieś drzwi przed demonem to pod drzwiami wylewał krople
jak nazywał sie ten film zanim powstała gra alan wake 2010 ? w starej wersji alan wake było ze główni bohaterowie walczyli z cieniami które byli wrazliwe na swiatło. jak wpisuje alan wake to na internecie wyskakuje mi tylko nowa wersja gry 1 i 2 a ja szukałem tą starą wersje gry i film .
Dzień dobry wszystkim, szukam pewnego rodzaju "teleturnieju". Wydaje mi się że, zawsze grali tam ci sami faceci oraz nie dostawali za zadania żadnych nagród. Oglądany chyba przed 2010 rokiem, komedia, leciała w godzinach nocnych, żeby dzieciaki nie oglądały.
Grupa dorosłych mężczyzn (ok 5) ubrani jedynie w białe...
Mąż opowiadał mi ze w dziecinstwie (lata od mniej wiecej 2003-2004) oglądał jakąś bajkę, w której bohaterowie w kazdym odcinku rozpoczynali przygodę wsiadajac na statek i odplywajac. A jak wracali to za kazdym razem jedli naleśniki. Postaci to były prawdopodobnie jakieś zwierzatka, ale tu tez pewnosci nie ma. Czy ktos...
więcej
Cześć. Szukam dwóch filmów horror:
1. Dziennikarz obalający mity nawiedzonych domów trafia do hotelu który jest nawiedzony. Jego lokaj okazuje się być duchem. W przy hotelowej szklarnii spotyka ducha swojej zmarłej żony.
2. Rodzeństwo wraca do rodzinnego domu po tym jak jedno z nich wyszło że szpitala...