Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Pamiętam że w filmie był mroczny dym który pokazywał się na suficie
Było też dwoje chyba chrzestnych którzy bronili dziewczyny przed tym dymem
Pamiętam też że scenę gdzie byli na jakiejś imprezie i ci chrzesni jedli tort i imprezę znicz żył ten dym który wszystko rozwalał

Jakiś czas temu oglądaliśmy z mężem film - totalnie nie pamiętamy produkcji, ale prawdopodobnie USA. Fabuła też zaciemniona - to, co nam utkwiło w pamięci, to że na koniec filmu okazuje się, że leży w szpitalu, prawdopodobnie w śpiączce ale z otwartymi oczami, jego dzień i noc rozpoczyna się z chwilą zapalenia i...

horror, chyba jakis hiszpański, było w nim dziecko które zgineło chyba potrącone przez samochód, to dziecko było martwe i ktoś je wykopał z cmentarza i ono wróciło niby samo do domu i usiadło przy stole w kuchni i jadło płatki na mleku kiedy detektywi byli w kuchni obok. w pewnym momencie sie on poruszył. Był też dom...

więcej

Cześć,

Poszukuje filmu, który opowiadał losy chłopaków z sierocińca/poprawczaka. Datowany gdzieś 1980-1995. Pamiętam go na VHS, a tytuł oczywiście w naszym tłumaczeniu był chyba Chłopaki z sierocinca albo z poprawczaka.
Niestety takiego czegoś nie mogę znaleźć stąd pytanie, może Wy coś pamiętacie podbonego :)

Hej Wszystkim !!! :)

Kilka lat temu ( 6-7 ) widziałem w telewizji niemiecki film o seryjnym gwałcicielu. Facet zgwałcił między innymi lesbijkę, prostytutkę i mężatkę, która milczała aby uchronić dzieci.

Zna ktoś z was tytuł ???

Dawno temu oglądałem film katastroficzny o grupie ludzi szukających (chyba) nowego miejsca i innych ludzi po wojnie nuklearnej. Zapamiętalem jedną scenę: przez radio usłyszeli sygnał nadawany jakby kodem Morse'a i jakimś cudem namierzyli to miejsce. Okazało się jednak, że to nie ludzie, ale sznureczek od żaluzji...

Witam! Będę wdzięczny za pomoc w odszukaniu jednego filmu :)
Młode małżeństwo spodziewa się dziecka. Miejscowość w której żyją nie za bardzo im odpowiada, więc udają się w podróż, odwiedzając kolejno swoich znajomych i rodzinę (w różnych częściach kraju), licząc na to, że znajdą lepsze miejsce dla siebie, a przede...

więcej

Nikt tego "serialu" nie oglądał, 3 osoby chcą go zobaczyć. "Złote jabłko" 2022 to pełnometrażowy film dokumentalny w reżyserii Janusza Kujałowicza o historii Górnego Śląska od czasów najdawniejszych po dziś dzień.
Proszę o poprawienie tej strony o filmie. Nie rozumiem tego nieporozumienia.

Oglądam teraz drugą część Obcego i widzę, że tytuł rozbłyska na początku filmu w neonowym niebieskim kolorze. Ja zaś mam w pamięci, że litery ALIEN pojawiały się powoli podobnie jak w pierwszej części, dopiero na koniec wyostrzyła się litera S. Przeglądam trailery i teasery na YT, nie znajduję nic takiego. Ktoś jeszcze...

więcej

Cześć, szukam fragmentu muzyki ze ścieżki dźwiękowej, która pojawia się w filmie Żuławskiego z 2000 roku pt. „Wierność”. Nigdzie nie mogę namierzyć soundtracku (podejrzewam, że nie został takowy opublikowany) i są oczywiście dostępne skrawki ścieżki np. w kompilacji muzyki Korzyńskiego, ale niestety tego, którego...