Kolejny film, którego opis znalazłem gdzieś indziej - szukam go, brzmi ciekawie, ale trochę mało danych :-(
"Oglądałem tylko około 5-10 minut tego jakieś 30 lat temu. Z jakiegoś powodu mały dzieciak jest sam w małym biurze w miejscu, które wyglądało na fabrykę lub plac budowy. Kiedy matka po niego przyszła, została...
Znalazłem opis na innym forum i mnie zaciekawił: "Widziałem to w telewizji gdzieś 10-20 lat temu. Widziałem mniej więcej połowę filmu, od połowy do końca. Te dwie małe dziewczynki były z mężczyzną i kobietą, którzy podróżowali samochodem na koncerty muzyki country. Może to był inny gatunek muzyki, jeśli mnie pamięć nie...
więcejJeszcze jeden ciekawy opis znalazłem i przełożyłem: "Widziałem to w telewizji co najmniej 30 lat temu, więc ten film lub program telewizyjny musi mieć co najmniej 30 lat. Wyglądał na stosunkowo nowy, z lat 80-tych lub wczesnych 90-tych. Obejrzałem może jakieś 10 minut. Akcja toczyła się gdzieś na pustyni lub w puszczy....
więcejszukam filmu pamietam tylko ostatnią scene jeden z wagonów odłącza sie od pociągu drzwi otwiera jakiś starszy facet i wyskakuje z niego wraz z grupką dzieci. Byl to chyba ich nauczyciel, opiekun
Szukam starego (lata 40.) melodramatu prod. francuskiej, szwedzkiej lub USA. Główną bohaterką jest zgorzkniała stara panna nienawidząca dzieci. Akcja (retrospekcja) ujawnia przyczyny takiego stanu rzeczy: w młodości siostra uwiodła jej narzeczonego.
To też znalazłem na innym forum i przetłumaczyłem pobieżnie, może ktoś kojarzy?
"Widziałem to w telewizji jakieś 30 lat temu. Wyglądało to na coś, co powstało stosunkowo niedawno. Ludzie w środku wydawali się być pod ochroną rządu albo organów ścigania. Atak miał miejsce w nocy i zaczął się od tego, że stróż prawa...
1) Jest to film animowany z lat 1999-2002 (wtedy był nadany). Chyba tylko jednoczęściowy. Pamiętam grupę nastolatków, być może w jakimś lesie. Wiem, że ze sobą rozmawiają. Jeden z nich stwierdza: "Dobrze, że wynaleziono światło", na co drugi "No pewnie, bo do dziś oglądalibyśmy telewizję przy świecach", na co tamten...
więcejBędę wdzięczny za polecenie filmów różnego gatunku, w ktorym główną rolę gra fotograf lub główny wątek opiera się na fotografii.
Witam. Chciałbym poruszyć temat dodawania nowych tytułów do bazy .
Czy weryfikatorzy nie chcą tego robić bo tylko daje im to jeden punkt , czy jakie są przyczyny. Nie mówię o obsadzie, która jest czasochłonna do sprawdzenia, ale tylko o nowym tytule jakiejś nowości z 2023 roku ,aby człowiek mógł to ocenić skoro jest...