Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Kolejny film, którego opis znalazłem gdzieś indziej - szukam go, brzmi ciekawie, ale trochę mało danych :-(

"Oglądałem tylko około 5-10 minut tego jakieś 30 lat temu. Z jakiegoś powodu mały dzieciak jest sam w małym biurze w miejscu, które wyglądało na fabrykę lub plac budowy. Kiedy matka po niego przyszła, została...

więcej

Znalazłem opis na innym forum i mnie zaciekawił: "Widziałem to w telewizji gdzieś 10-20 lat temu. Widziałem mniej więcej połowę filmu, od połowy do końca. Te dwie małe dziewczynki były z mężczyzną i kobietą, którzy podróżowali samochodem na koncerty muzyki country. Może to był inny gatunek muzyki, jeśli mnie pamięć nie...

więcej

Jeszcze jeden ciekawy opis znalazłem i przełożyłem: "Widziałem to w telewizji co najmniej 30 lat temu, więc ten film lub program telewizyjny musi mieć co najmniej 30 lat. Wyglądał na stosunkowo nowy, z lat 80-tych lub wczesnych 90-tych. Obejrzałem może jakieś 10 minut. Akcja toczyła się gdzieś na pustyni lub w puszczy....

więcej

szukam filmu pamietam tylko ostatnią scene jeden z wagonów odłącza sie od pociągu drzwi otwiera jakiś starszy facet i wyskakuje z niego wraz z grupką dzieci. Byl to chyba ich nauczyciel, opiekun

czy ktoś wie o co chodzi,bo nic nie chula ani zwiastuny czy filmy itd. kręci i nic się nie otwiera.

Szukam starego (lata 40.) melodramatu prod. francuskiej, szwedzkiej lub USA. Główną bohaterką jest zgorzkniała stara panna nienawidząca dzieci. Akcja (retrospekcja) ujawnia przyczyny takiego stanu rzeczy: w młodości siostra uwiodła jej narzeczonego.

To też znalazłem na innym forum i przetłumaczyłem pobieżnie, może ktoś kojarzy?

"Widziałem to w telewizji jakieś 30 lat temu. Wyglądało to na coś, co powstało stosunkowo niedawno. Ludzie w środku wydawali się być pod ochroną rządu albo organów ścigania. Atak miał miejsce w nocy i zaczął się od tego, że stróż prawa...

więcej

1) Jest to film animowany z lat 1999-2002 (wtedy był nadany). Chyba tylko jednoczęściowy. Pamiętam grupę nastolatków, być może w jakimś lesie. Wiem, że ze sobą rozmawiają. Jeden z nich stwierdza: "Dobrze, że wynaleziono światło", na co drugi "No pewnie, bo do dziś oglądalibyśmy telewizję przy świecach", na co tamten...

więcej

Będę wdzięczny za polecenie filmów różnego gatunku, w ktorym główną rolę gra fotograf lub główny wątek opiera się na fotografii.

Witam. Chciałbym poruszyć temat dodawania nowych tytułów do bazy .
Czy weryfikatorzy nie chcą tego robić bo tylko daje im to jeden punkt , czy jakie są przyczyny. Nie mówię o obsadzie, która jest czasochłonna do sprawdzenia, ale tylko o nowym tytule jakiejś nowości z 2023 roku ,aby człowiek mógł to ocenić skoro jest...

więcej