Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Znacie jakieś filmy opowiadające o marynarzach, marynarce wojennej ?

Film prawdopodobnie akcji, główna rola: przystojny aktor, po nim jakąś kobieta,
Pamiętam niewiele. Główny aktor znajduje kobietę, chce się jej pozbyć dlatego przywiązuje j do krzesła obrotowego i zostawia na środku jezdni, aby ją przejechać ale w ostatniej chwili zmienia zdanie i zabiera ja do domu... Późnej jacyś...

więcej

Szukam filmów polskich lub zagranicznych z motywem problemów finansowych, długów, pożyczek. Jedyne co przychodzi mi do głowy to "Dług" K.Krauze. Może kojarzycie jeszcze jakieś filmy/sceny/kultowe powiedzenia ?

użytkownik usunięty

Jakie polecacie filmy w tym gatunku?

Widziałem już:
- Anatomia morderstwa (1959)
- Dwunastu gniewnych ludzi (1957)
- Morderstwo pierwszego stopnia (1995)
- Z zimną krwią (1967)
- Świadek oskarżenia (1957)
- Słaby punkt (2007)

Na dysku czeka na mnie do obejrzenia jeszcze "Zabić drozda". Prosiłbym o listę...

więcej

Pupilki PRLu i Edwarda Gierka - Zagłębie Sosnowiec. Klub który przedstawia najgorszy football w pierwszej lidze. O awansie te komuchy mogą sobie tylko zapomnieć bo awansuje GKS Katowice i Chojniczanka Chojnice. Zagłębie Sosnowiec pokazuje największy antyfootball w tej lidze. Po prostu wstyd. Moja babcia już gra lepszy...

więcej

Poszukuje filmu i nie mogę niczego znaleźć po opisach

Małżeństwo stara się o dziecko, ale coś im nie wychodzi, jeżdżą do kliniki leczenia bezpłodności i okazuje się, że to facet jest bezpłodny. Na recepcji pracuje młody chłopak, któremu w oko wpadła małżonka tego gościa, postanawia za nimi pojechać do ich...

Nie moge obecnie oglądać w tv więc proszę o jakąś dobrą książke fantasy w stylu Władcy P. , Hobbita. Chodzi o to żeby mnie ta książka przeniosła do innego świata, maxymalny eskapism. Może być też jakaś dobra przygodówka a najlepiej przygodówka podróżnicza. Coś w tym stylu góry wielkie dzięki.

Szukam filmu, który oglądałem w 2004 roku, (thriller lub horror, film zagraniczny, dość stary). Widziałem tylko kawałek filmu, były pokazane dwie grupy ludzi (grupa dobrych i i grupa jakiś bandytów, i była pokazana odcięta dłoń człowieka, rozmawiali o czymś, pokłócili się i zaczęli się bić (nie używali broni). Akcja...

więcej

Witam szukam 2 filmów.

1. Troszke scen pamiętam :
Zaczyna sie, ze dziewczyna rozmawia z matka przez telefon, gdy ktos puka do drzwi, dziewczyna otwiera i zostaje wepchnieta do domu, brutalnie zgwalcona a nastepnie zabita figurka z lodu ktora bodajze byla na urodziny jej siostry, matka slyszala wszystko o rzez...

Jakiejkolwiek, choć najbardziej interesuje mnie zazdrość w relacjach damsko-męskich. Liczę na ciekawe propozycje. ;)