Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Jakie są dobre filmy gdzie akcja się dzieje w czasie komuny w Polsce?

o nastolatce, której brat popełnił samobójstwo. Ona i rodzice oczywiście ciężko to przeżywają, dziewczynie pomaga przeżyć żałobę starszy mężczyzna, który uczy ją malarstwa. Coś takiego. Film jest w miarę nowy, na pewno powstał po 2000 roku.

Poszukuję filmu o uprowadzeniach i morderstwach młodych dziewczyn/nastolatek. Wydaję mi nie, że było to w Meksyku, albo inspirowane tamtym wydarzeniami. Były to głównie dziewczynki, które nie miały rodziców, albo rodzice nie zajmowali się nimi. Z tego co pamiętam podejrzana była mafia, ale nie wiem czy to pod koniec...

więcej

oglądałem film wydaje mi się że było to około roku 2005 plus minus. akcja filmu działa się w willi otoczonej lasem, w owej willi zamieszkiwał czasowo pewien zespół muzyczny. z tego co pamiętam miał to być film o kurcie ale nie otrzymano praw... szukam tytułu owego czegoś

Kobieta wychowuje samotnie córkę ,ale nie daje sobie rady,nie ma ubezpieczenia i gdy córka zachoruje na jakąś poważną chorobę ,ona umawia się z opiekunką społeczną że zostawi ją w parku a tamta ją zabierze .Ktoś wie jaki to tytuł ? Film bodajże amerykański.Wielke dzięki.

Szukam filmu, którego zwiastun około miesiąc temu pojawił się w kinie. Temat przewodni: mężczyzna na podstawie wspomnień z dzieciństwa stara się odtworzyć jak najwięcej szczegółów, aby odnaleźć brata z którym został rozdzielony.

Szukam filmu, który oglądałam bardzo dawno temu.. Nie pamietam zbyt wiele, ale może ktoś pomoże:
Glowna bohaterka bardzo dużo rysowała głównie węglem chyba, miała mnóstwo swoich szkiców i później pamiętam coś jakby przeszła przez lustro czy moze patrzyła na obrazki i znalazła sie w świecie gdzie wszystko bylo takie...

więcej

Szukam dosyć starego filmu. Jedyne co kojarzę że była osada wojowników, których atakowali tubylcy. Była taka scena że z gór przychodziła mgła i w niej szła ogromna ilość tych tubylców. Jakaś grupa z osady wojowników wybrała się w te góry i chyba pokonała matkę tubylców. Jakoś nic więcej nie mogę sobie przypomnieć....

Nie widziałem całego. Pod koniec bohater ucieka z jakiejś fabryki, gdzie są werbowani sadystyczni mordercy, którym płacą za wymyślne sposoby zabijania. Jest np rzeźnik który ćwiartuje ciała piłą mechaniczną. Bohater ratuje jakąś koreankę/chinkę, którą bardzo oszpecono na twarzy. Po zobaczeniu siebie w lustrze skacze...

więcej

Hej, dawno temu olądałam film, z którego pamiętam zaledwie urywki.
Ogólnie film opowiadał o kobiecie, która była w trudnej sytuacji finansowej(tak podejrzewam) i musiała oddać swojej siostrze(chyba to była siostra) własne dzieci, żeby ta je wychowała. Pamiętam, że kobieta, która wzięła te dzieci do siebie była bogata....

więcej