o nastolatce, której brat popełnił samobójstwo. Ona i rodzice oczywiście ciężko to przeżywają, dziewczynie pomaga przeżyć żałobę starszy mężczyzna, który uczy ją malarstwa. Coś takiego. Film jest w miarę nowy, na pewno powstał po 2000 roku.
Poszukuję filmu o uprowadzeniach i morderstwach młodych dziewczyn/nastolatek. Wydaję mi nie, że było to w Meksyku, albo inspirowane tamtym wydarzeniami. Były to głównie dziewczynki, które nie miały rodziców, albo rodzice nie zajmowali się nimi. Z tego co pamiętam podejrzana była mafia, ale nie wiem czy to pod koniec...
więcejoglądałem film wydaje mi się że było to około roku 2005 plus minus. akcja filmu działa się w willi otoczonej lasem, w owej willi zamieszkiwał czasowo pewien zespół muzyczny. z tego co pamiętam miał to być film o kurcie ale nie otrzymano praw... szukam tytułu owego czegoś
Kobieta wychowuje samotnie córkę ,ale nie daje sobie rady,nie ma ubezpieczenia i gdy córka zachoruje na jakąś poważną chorobę ,ona umawia się z opiekunką społeczną że zostawi ją w parku a tamta ją zabierze .Ktoś wie jaki to tytuł ? Film bodajże amerykański.Wielke dzięki.
Szukam filmu, którego zwiastun około miesiąc temu pojawił się w kinie. Temat przewodni: mężczyzna na podstawie wspomnień z dzieciństwa stara się odtworzyć jak najwięcej szczegółów, aby odnaleźć brata z którym został rozdzielony.
Szukam filmu, który oglądałam bardzo dawno temu.. Nie pamietam zbyt wiele, ale może ktoś pomoże:
Glowna bohaterka bardzo dużo rysowała głównie węglem chyba, miała mnóstwo swoich szkiców i później pamiętam coś jakby przeszła przez lustro czy moze patrzyła na obrazki i znalazła sie w świecie gdzie wszystko bylo takie...
Szukam dosyć starego filmu. Jedyne co kojarzę że była osada wojowników, których atakowali tubylcy. Była taka scena że z gór przychodziła mgła i w niej szła ogromna ilość tych tubylców. Jakaś grupa z osady wojowników wybrała się w te góry i chyba pokonała matkę tubylców. Jakoś nic więcej nie mogę sobie przypomnieć....
Nie widziałem całego. Pod koniec bohater ucieka z jakiejś fabryki, gdzie są werbowani sadystyczni mordercy, którym płacą za wymyślne sposoby zabijania. Jest np rzeźnik który ćwiartuje ciała piłą mechaniczną. Bohater ratuje jakąś koreankę/chinkę, którą bardzo oszpecono na twarzy. Po zobaczeniu siebie w lustrze skacze...
więcej
Hej, dawno temu olądałam film, z którego pamiętam zaledwie urywki.
Ogólnie film opowiadał o kobiecie, która była w trudnej sytuacji finansowej(tak podejrzewam) i musiała oddać swojej siostrze(chyba to była siostra) własne dzieci, żeby ta je wychowała. Pamiętam, że kobieta, która wzięła te dzieci do siebie była bogata....