Na ostatnią liter filmu podajemy kolejny
http://www.filmweb.pl/forum/filmy/%28zabawa%29+Na+ostatni%C4%85+liter%C4%99+film u+%5B2+edycja%5D,2834505?page=3
Cześć - proszę o pomoc, bo strasznie mnie to morduje. Film oglądałam kilka miesięcy temu i podobał mi się, ale o dziwo zupełna pustka w głowie. Jedyne co pamiętam to przejścia pomiędzy dwoma planami czasowymi - w "przeszłości" mały chłopiec jest pod opieką starszego brata, który zostawia go gdzieś w lesie śmiejąc się z...
więcejPoczątek jest mniej więcej taki. Główny bohater przybywa do wioski w której szukają jakiegoś przestępcy. Niektórzy omyłkowo go za niego biorą. On tymczasem pomaga bronić dojo pewnej napotkanej kobiecie. Nie kojarzę, co to może być. Widziałem tylko ten początek. Cały czas byłem przekonany, że to Bleach ale teraz...
Cześć kinomaniacy!
Kiedyś już prosiłam o pomoc i się udało!
Teraz poszukuje tytułu filmu animowanego, jak zwykle znam tylko fragmenty. Będę bardzo wdzięczna za pomoc!
W filmie bohaterami były zwierzęta, borsukiem, mysz, kret bodajże również. Pamiętam, że niedaleko miejsca, które zamieszkiwali doszło do wypadku...
Szukam filmu o okaleczonych francuskich żołnierzach z I wojny. Oni przebywali w czymś co przypominało sanatorium i spotkali tam też oszpeconą kobietę.
Witam wszystkich. Szukam dla młodszego brata filmu bądź serialu z misiem yogim, który kiedyś oglądałem na VHS. Pamiętam, że była tam scena z pelikanami, samolotem. Potem coś na morzu, w jakiejś wiosce. Strasznie długo szukałem, ale niestety nic nie moge znaleźć. Może ktoś z Was będzie znał tytuł. Z góry dzięki.
Kiedyś na TVP1 oglądałam film.Opowiadał o wdowcu z córką. On był brunetem i dziewczynka też miała ciemne włosy. Jego praca była związana z elfami?, wróżkami?. Był chyba pisarzem. Pewnego dnia do niego przyszła dyrektorka szkoły córki. Miała okulary i czarne włosy. Powiedziała, ze dziewczynka ekscytuje się tym. Ojciec...
więcejJest to film o małej dziewczynce, która uczy się w szkole jakiejś madame, która jest tylko dla dziewczyn. Wszystkie dziewczynki również tam śpią. Dziewczynka jest bardzo ciekawa i dociekliwa, ma też ogromną wyobraźnię, często opowiada innym dziewczynkom fantastyczne historie. Jedna z dziewczynek, która bardzo dba o...
Witam jak wyżej szukam serialu, (może być jak najbardziej anime) skierowane dla dorosłych odbiorców. Tematyka obojętna chodzi mi o to żebym po obejrzeniu odcinka był skonfudowany, pełen refleksji, ciekaw tego co wydarzy się w następnym. Po prostu nie jakaś papka sensacyjna (chociaż nie wykluczam sensacji) just for...