Witam, wiele lat temu olądałam bajkę w telewizji. Pamiętam ,że występowało tam wiele znanych postaci z polskich bajek, taki mix. Min. Kajtek Czarodziej zwabiony podstepnie przez czarnoksieznika i uwieziony w ciele psa za pomoca jakiejs obrozy, nie mogl uzywac swoich mocy ani wrocic do ludzkiej postaci. Inna grupka...
Tak jak w temacie. Proszę, podajcie jakieś tytuły filmów wojennych opowiadających także o miłości, najlepiej zakazanej/ nieszczęśliwej :) Z góry - wielkie dzięki !
Chodzi mi po głowie jedna scena. Facet bierze swoją dłoń, palce lekko rozstawione i przykłada do twarzy drugiej osoby (kobieta albo dziewczynka) i od góry zjeżdża, przesuwa rękę dotykając ją palcami w dół twarzy.
Czy ktokolwiek to kojarzy???
Pozdrawiam
Nie mogę sobie przypomnieć, z jakiego filmu jest ta scena... Facet podjeżdża w jakieś ustronne miejsce (peryferia miasta, pod jakimś mostem czy wiaduktem - wokół pusto, walają się śmieci i hula wiatr) samochodem ze swoim kierowcą osobistym, podchodzi do bezdomnego - ma z nim jakiś stały układ - taki chyba rodzaj...
Witam, szukam filmu w którym ktoś zamordował kobietę, a całe podejrzenie padło na jej męża który mieszkał w innym mieście i nie mógł tego zrobić. Morderca chciał go wrobić. Pamiętam jeszcze, że morderca mał książkę w której było opisane jak dokonać morderstwa doskonałego. Mąż był czarnoskóry.
Z filmu pamiętam tylko...
Gdzię mogę obejrzeć film Pokonać Strach / Are you scared (2006) czy z lektorem czy z napisami za darmo.
Proszę o odpowiedź ;)
Hej szukam filmu takiego typowego dla nastolatek. Glowny watek niegrzeczny on i ulozona bystra dziewczyna. Chlopak zostal przydzielony do pomocy jak sie niemyle przy balu zimowym czy jak to tam idzie. Oczywiscie na poczatku sie nie znosza a potem jak to bywa zakochuja sie w sobie. Chlopak jezdzil na motocyklu. I jedna...
więcej
Dzień dobry,
Szukam filmu, w którym terapeutka ma syna i pacjentkę, i oni zakochują się w sobie, co terapeutce bardzo się nie podoba. Ale nie chodzi mi o "Serce nie sługa" amerykańskie, ale o film chyba francuski. A może to wymyśliłem?
Pozdrawiam.
Pamiętam tylko tyle, że były dwie rodziny, które chyba były skłócone, i chyba mieszkały na wyspie i nosili kowbojskie kapelusze i w takim stylu byli poubierani, i żeby przeżyć musieli połączyć siły w walce z zombiakami.
Był to horror. Dużo lalek/ kukieł. Z tego co pamiętam główny bohater podejrzany był o zabójstwo swojej dziewczyny. Pojechał do jakiegoś miasta. Było coś o parze ludzi. Mężczyzna był na wózku, wszyscy myśleli, że jest chory a na koniec okazało się, że zabiła go bodajże żona (chyba była nawiedzona) i sterowała nim jak...
więcej