Jakie mozecie mi polecic filmy z tematyką yakuzy ? Chodzi mi bardziej o takie realistyczne przedstawienie tego tematu nie interesują mnie badziewne filmy akcji.
Jakieś 3-4 lata temu widziałem w tv o dość poznej porze (23:30-1:00)film ale nie pamiętam tytułu. I widziałem tylko końcówkę. Do rzeczy. Z tego co mi się wydaje to podczas jednego śledztwa zostaje (chyba) przypadkowo poruszona sprawa morderstwa sprzed 40-50 lat( czy tam była powiązana) tyle wiem mniej więcej z fabuły....
więcej
Czy ktoś z was, drodzy kinomaniacy, kojarzy film, w którym jest motyw kobiety dzwoniącej na telefon zmarłego mężczyzny, aby usłyszeć jego głos albo kobiety odtwarzającej nagranie na swojej poczcie głosowej celem usłyszenia głosu tego mężczyzny?
Prooooooszę o pomoc, zadręczę się kolejnymi próbami przypomnienia sobie...
Akcja pierwszego skupiała się wokół zemsty za schwytanie jednego z bohaterów przez oddział wojska lub milicji w jakiejś leśniczówce lub podobnym miejscu. Dowódca oddziału mógł odpuścić, ale wolał wykorzystać władzę, jaką dawał mu mundur. Minęły lata i ci dwaj spotkali się ponownie, a byłego mundurowego pobito lub...
Widziałem go w 2011 roku na yt, a w zasadzie początek i nie zapamiętałem tytułu. Film raczej sprzed 1985 roku, zaczyna się chyba widokiem jakiejś łąki albo pagórków, leci spokojny motyw muzyczne podobny jak w filmie ''Zawrócony'', możliwe że na śląsku. Pierwsza scena przedstawia młodego chłopaka, który gapi się z...
Leciał kiedyś na TVP Kultura. Młoda kobieta dowiedziała się, że jest chora na raka i postanowiła czas dobrze wykorzystać ( pamiętam scenę jak grała na gitarze ). Jadnak gdy już była pewna, że czeka ją koniec to dostaje wiadomość, że wyzdrowiała. Była też chyba scena pokazana, że lekarze są w szoku, że wyzdrowiała. To...
więcejChodzi o te 3 nowe części Star Trek, ... W ciemność, ... W nieznane, można to na luźno oglądać bez kombinowania o starych filmach? Bo ogólnie nie jestem znawcą tylko ta seria "Następne pokolenie" jest mi trochę znana, jak się mają te nowe filmy to są prequele czy sequele "Następnego pokolenia"?
Pamięta ktoś może taki kilku częściowy film/serial (leciał kiedyś w jakiejś polskiej tv), tytuł tygrysy coś tam, albo kraina tygrysów coś tam, hmmm, akcja gdzieś w Indochinach albo na jakichś wyspach, prawdopodobnie pod okupacją japońską, historia raczej się rozkładała na kilku różnych bohaterów ale ja pamiętam...
Szukam filmu o bardzo grubym chłopaku który mieszka w przyczepie razem z jakimś gościem który udaje że mu zależy na nim a tak naprawdę tylko zbiera na nim kasę "pokazując go" i matka tego grubego chłopaka już nie żyje. I jeszcze są tam tacy dwaj chłopcy którzy go poznają i próbują mu jakoś pomóc a starszy brat jednego...
więcej