Szukam jednego filmu, takiego z cyklu tych klasy B, od paru lat nie daje mi spokoju. Mianowicie główną bohaterką była jakaś nastolatka i ktoś ją prześladował, a ona (oczywiście) nie wiedziała kto. No i były różne akcje pamiętam, że np był jakiś event w high schoolu i ona poszła (oczywiście) sama do szatni, gdzie było...
więcejHej , nie mogę sobie przypomnieć tytułu filmu chyba z lat 90 pamietam początek ze bezdomny (lub biedny) czarnoskóry znajduje meteoryt po dotknięciu którego uzyskuje moc uzdrawiania, supersile itp. Wiem ze chyba przy końcówce walczy z jakims bandziorem który mu ten meteor ukradł i spuszcza na kundelka chyba śmietnik i...
więcejOstatnio oglądałem w telewizji na HBO lub Canal + film w którym bodajże Australia stała się atomową pustynią i panuje totalna anarchia, grupy walczą o przetrwanie i paliwo. W filmie główny bohater zostaje postrzelony i pewna grupa kradnie mu samochód, temu jednak udaje się przeżyć i rusza za nimi w pościg by odzyskać...
więcejSzukam filmu o czeskiej prowincji oglądałam go bardzo dawno temu. Występował w nim mężczyzna przebiegający lub ubiegający się podobnie do Elvisa. Akcja filmu toczyła się w okòł małego wiejskiego sklepiku.
Kilka lat temu widziałam w TV film (żadnych znanych nazwisk, nie wiem nawet czy nie był to dokument) o starszym małżeństwie, które mieszkało w drewnianym domku w Warszawie. Ze względu na budowę osiedla zostali zmuszeni do wyprowadzki i przeniesienia się do nowego domu, gdzieś na obrzeżach Warszawy. Pierwszej nocy w...
Jak nazywa się ten film, w którym jedna dziewczynka poszła do drugiej chyba nocować i matka tej drugiej była taka strasznie okropna dla tej dziewczynki, która przyszła, np.przyłożyła jej do ręki papierosa,