Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Dramat. Ruda główna bohaterka, której imię jest w tytule filmu. Przedstawione jest jej życie, rozbiła małżeństwo, umawia się z facetami itd. Zaczyna się tak: bohaterka ma romans ze starszym mężczyzną, jego żona ich przyłapuje i jadą gdzieś na piknik(?)

Przypomniały mi się pewne bajki z dzieciństwa, które oglądałam z moim ukochanym bratem na odtwarzaczu video. Była taka bajka o wielkiej stopie, jakieś akcje na bagnach się działy, była tam jakaś legenda o excaliburze i czarny charakter, taki gruby bogacz w kapeluszu, w jednej scenie wspinał się po pojawiających się...

Poszukuję ciekawych filmów o muzułmanach, islamie, muzułmańskich kobietach.
Najlepiej jakieś dramaty z jakimś wątkiem miłosnym.
Ktoś coś?

Witam. Podajcie mi filmy o dzieciach autystycznych. Będę bardzo wdzięczny...

Główna bohaterka (ruda) przyciąga do siebie mężczyzn i rozbija związki, zatrudnia się u pewnej pary i ma romans z facetem, żona się o tym dowiaduje, a oni jadą gdzieś się przejechać, później poznaje innego itd. Jej imię jest w tytule filmu

Szukam filmu i jednego serialu i filmu, mam nadzieję, że w końcu to znajdę! ;)
Ok, a więc jeśli chodzi o serial oglądałam go w dzieciństwie, w latach 90`, pamiętam, że był czasem o niewyjaśnionych zjawiskach (można powiedzieć, że coś w stylu archiwum x) Pamiętam tak tylko młodego chłopaka, który miał normalne usta,...

więcej

Wyjątkowo niespotykany temat ktoś szuka filmu :D ha ha .. no ale do rzeczy :)
Polski, o małżeństwie z jednym bądź dwójką dzieci (w wieku 10 lat?) jedynie co pamiętam ze zwiastuna to jakaś scena w kuchni ogólnie chodziło o jakieś problemy finansowe tej rodziny zdaje się. Nie wiem czy ktoś po tym skromnym opisie coś...

więcej

Oglądałam to w TV parę lat temu. Pamiętam tylko urywki. Widzimy dzieciństwo głównego bohatera, gdzie poznaje on kolegę, bawią się razem w jakimś starym domu. Jeden chłopców spada z deski i chyba umiera. Drugi ucieka i nic nikomu nie mówi. Potem akcja przenosi się do teraźniejszości gdzie ludziom przy urodzeniu...

Nie znam tytułu filmy, oglądałam go bardzo dawno około 10 lat temu , znam tylko kilka scen. Matka miała córki (2 lub 3), znęcała się nad nimi fizycznie i psychicznie,
w pewnym momencie zabiła jedna z córek i nie została za to skazana.
Gdy inna córka dorosła założyła sprawę sądową matce o zabójstwo siostry.

film był o tym że grupa uczniów wyjechała na wakacje do jakiegoś domku i w trakcie pobytu ktoś zaczął ich zabijać jeden po drugim, na koniec okazało się że to sen, bo pomagali nauczycielowi w jakimś eksperymencie związanym ze świadomym snem i na koniec ten nauczyciel dał im klucze do tego domku. Może ktoś pamięta tytuł...

więcej