szukam nazwy krótkometrażowego filmu Sci-Fi, w którym niemal cała ludzkość jest podłączona do internetu za pomocą wszczepionych implantów. pewnego dnia z powodu podajże wirusa komputerowego wszyscy giną z wyjątkiem garstki ludzki, którzy byli niepodłączeni
Niestety oglądałam tylko fragment, więc niewiele mogę powiedzieć. Dziewczyna wraz z jakimś chłopakiem poszukują informacji o jakimś bractwie, czy czymś w tym rodzaju, w tym celu przenoszą się w przeszłość na urodziny jakiejś ważnej osobistości, który czyta w myślach. Gdy ten odkrywa że są z przeszłości i zaczyna ich...
więcejPróbuję namierzyć film z którego pamiętam tylko pewną pułapkę. Chodzi o obrożę na szyje z samozaciskającym się mechanizmem powodującym śmierć ofiary w konwulsjach w kałuży krwi. Zaciskająca się linka była tek cienka, że prawie niewidoczna. Gapie patrzyli na konającą w męczarniach ofiarę, nie bardzo rozumiejąc co tak...
więcejWitam, szukam filmu który był w kinach w latach 80, film opowiada o rozbitkach co szukali na wyspie skarbu, tych rozbitków ścigali Hiszpanie , tata jedyny moment pamięta to że jak rozbitkowie przechodzili przez rzekę to zabili białego ptaka, którego wrzucili do wody, żeby zwabić piranie i te piranie miały posłużyć za...
więcej
Jak w temacie, chciałabym stworzyć spis filmów, wg Was wartych polecenia.
1) filmy na faktach + biografie
Helikopter w ogniu
Snajper
Everest
Senna: The speed of sound
Amy
Niewinne Ofiary
Amerykańska Zbrodnia
Lista Schindlera
Wyścig
Titanic
Mój przyjaciel Hachiko
2) filmy o policji i wojsku
Bogowie...
Witam, nie pamiętam tytułu filmu. Ale zarysuje akcje:
Kobieta wychodzi wieczorem z mężem i psem na spacer.
Podczas spaceru młode chłopaki zaczepiają jej męża i dochodzi do bójki, w której jej mąż ginie. Chłopaki zwiewają. Ale kobieta ich pamięta i postanawia się zemścić...
Niestety jej mania szukania zemsty...
którego akcja działa się we wnętrzu ziemi, ludzi nadzorowała jakaś grupa mężczyzn, którzy co jakiś czas cofali zegar, czy też ustawiali go na 12.00, a ludziom zmieniali przeszłość i teraźniejszość. Główny bohater rozpoczął poszukiwanie prawdy, bo jakieś niejasne wspomnienia mu pozostawały. Pamiętam, że film skończył...
więcej