hej szukam filmu niestety mam tylko strzębki informacji film maksymalnie sprzed 3 lat jest o młodym chłopaku mieszkającym w pobliżu pustyni i pracujacym jako przewodnik , zgłasza sie do niego starszy facet który chce pojecha na polownie na pustynię ale na miejscu zdarza się wypadek mianowicie starszy facet zabija...
Pomyślcie tylko, że jakiś reżyser dostałby szanse nakręcenia filmu na podstawie "Silmarillionu". A raczej serialu bo książka jest gruba (3 części by nie wystarczyły więc Jackson odpada). Oczywiście nie kręcono by tego w całości na tle green screenu (jak Hobbita) tylko jak Władcy Pierścieni. Efekty cząsteczkowe ;),...
Witam serdecznie.
Będąc nastolatką ( czyli jakieś 20 lat temu :) oglądałam amerykański thriller, który wywarł mnie duże wrażenie.
Niestety bardzo niewiele z fabuły pamiętam i nie mam żadnego punktu zaczepiania, który pomógłby mi znaleźć film.
Rzecz dzieje się na jakimś rozległym, odludnym terenie ( pustynie...
Witam chciałam podpiąć pod wątek ale nieznalazlam więc muszę troche zaśmiecać. Jakiś czas temu pytałam o film: z tego co pamiętam to akcja filmu miała miejsce Irak, Afganistan albo coś w tym stylu w jakiejś wiosce "uczyli" dzieci na samobójców. Główną bohaterką jest dziewczyna może miała jakieś 12-16 lat film oglądałam...
więcej
Chciałbym jakieś tytuły w których przewija się wątek marynarki wojennej, pilotów sił zbrojnych, itp. Może być z ckliwą historyjką miłosną, nie musi. Coś na kształt Ludzi honoru (najchętniej), Oficera i dżentelmena, Top Guna.
Nie pytam o takie typowo wojenne filmy (Szeregowiec Ryan, Helikopter w ogniu, Cienka czerwona...
Ostatnimi czasy jestem niesamowicie zakręcona na punkcie podróży. Motywuję się do działania slajdowiskami, artykułam, książkami i... czas na filmy ;)
Przedwczoraj oglądałam wspaniały film "Wszystko za życie" i zapragnęłam zaznajomić się z innymi tytułami, opowiadającymi prawdziwe historie. Nie chciałabym sięgać po...