Mam pytanie, a dokładnie mówiąc prośbę.
Podoba mi się fragment z Biblii: Choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo Pan jest ze mną. W jakich filmach był wykorzystany ten fragment??
Z góry dzięki za pomoc :)
W filmie występuje Krzysztof Globisz. Rodzina jest na pikniku, ich córka ma narzeczonego murzyna, a ojciec ma dla niej innego narzeczonego.
Zastanawiam się nad pewnym filmem, nie pamiętam z niego zbyt dużo, ale jest tam scena gdzie dziewczyna nie wiem czy to jego żona, czy jakaś psychopatka, zaczyna więzić mężczyznę w piwnicy i przytwierdza go tam kajdankami, nie pamiętam czy jest to kara za zdradę, czy robi to, aby on ją pokochał, ale ogólnie się o niego...
więcejFilm w którym dziewczyna wrzuca chyba do studni drugą, gdyż myśli, że ją zabiła, Ta jednak żyła jeszcze długo w tej studni... Ta pierwsza za to niby zabójstwo była w jakimś ośrodku wychowawczym czy coś takiego. Jest ktoś taki obyty i wie o co mi chodzi to proszę o tytuł ;)
Witam.
Szukam pewnego filmu pamiętam tylko ze jest to chyba komedia familijna.
Akcja zaczyna się na jakim parkingu na którym chłopiec na rowerze zostaje potracony przez samochód, kierowca w ramach rekompensacji wystawia dzieciakowi jakiś czek na pewną kwotę. dzieciak przerabia ten czek na milion dolarów i wypłaca z...
Kobieta z traumą po gwałcie. Jej znajomy przychodzi do niej przebrany za smoka, stopniowo podchodząc coraz bliżej, aż traumą ustępuje.
Był to czarno-biały film,gdzie dwóch milionerów założyło się o to czy dając ubogiemu/bezdomnemu pieniądze szybko je wyda czy nie.
Tak uczynili i ten gość co dostał od nich te pieniądze.Poszedł do krawca celem zakupu nowego ubrania ale ten krawiec nie przyjął od niego tych pieniędzy i podobnie czynili inni ludzie.
Ten...
Witam :) Podacie mi jakieś filmy w klimacie średniowiecza? Wiecie,wino,upieczony dzik,rycerze :D itp
Witam. szukam pewnego filmu. Pamiętam tylko urywki. Początek filmu, mężczyzna miał rodzine itp. był czas żniw i nie zdążył skosić pola bo zepsuł mu się kombajn czy coś takiego. Załamnał się z tego powodu i zaczadził się w swoim samochodzie. Przenióśł się w czasie do swoich lat młodosci, grał w football w szkolnej...
Szukam filmu w którym pewna grupa ludzi - organizacja lub agęci miała tatuaż na ramieniu . Były to liczby rzymskie .
Bohater miał XXIII jak dobrze pamiętam a cyfra wyznaczała rangę, stopień wyszkolenia , wtajemniczenia.
Chodziło tam o zabicie jakiegoś prezydenta główny bohater miał wypadek doznał amnezji i szukał...