powiedzmy że film prawdopodobnie jest góra sprzed 4 lat albo bliżej. Jestem po seansie Cenzorka i w pewnym sensie to o co pytam pa podobny klimat, w sensie zdjęcia i montaż, bo jeśli chodzi o fabułę to chyba jest horror z motywem religijno-kościelnym, być może nawiedzone miejsce, oglądałem trailer, jacyś ludzie, może...
więcej
Witam. Z nudów przeglądałem ramówkę Polsatu. Trafiłem na ramówkę z roku 2001, kiedy to we wtorki w późnych godzinach nocnych emitowano:
- Ludzie Typhon'a (3) - serial SF
Czy ktoś zna oryginalny tytuł?
https://staratelewizja.fandom.com/pl/wiki/02_Stycznia_2001
Alternatywne premiery polskich filmów gdyby nie było II WŚ
1939
5 września - Nad Niemnem - Jakubowska
14 września - Czarne diamenty - Gabryelski
15 września - Bogurodzica - Fethke
28 września - Sportowiec mimo woli - Krawicz
29 września - Szatan z siódmej klasy - Tom
14 października - Żona i nie żona -...
Chciałbym rozwinąć profil jednego z aktorów, którego lubię i nie mogę dojść gdzie można dodać zdjęcia info o nim it.
Ostatnio oglądałem Gorzka siedemnastka i Lady Bird.Poszukuję coś w podobnym stylu.Możecie coś zaproponować ?
szukam tytułu filmu, w którym była ogromna korporacja w której pracowali ludzie czystej krwi (doskonali). główny aktor podszywał się pod jednego z pracowników, z którym wspólnie mieszkali. tamten mu szykował w domu próbki swojej krwi, zeby główny bohater mógł wejść do tej dużej korporacji. O ile dobrze kojarze tytuł...
więcejFilm o ludziach ktorzy się włamali do domu w którym mieszkła matka z córką i ta córka musiał udawać że jest lalką i isę nie ruszkać ten włamywacz soę nią "bawił" i stawiał obok lalek czy coś osatecznie chyba ucielki i był motyw ze jak za pierwszym razem udało im sie włamywaczy "poskromić" to okazało się że to trylko w...
więcejSzukam filmu z HBO z 2016 albo 2017 roku, który miał żeńskie imię w tytule, grała tam bardzo jasna blondynka i dużo było w nim scen erotycznych.
spektakl teatru telewizji z lat 80tych, w fabule pojawia sie postac (chyba diabla) ktory prowadzi monolog i co jakis czas spaglada na tacę na ktorej biegają mali gladiatorzy badź diabelki. Za każdym razem diabelki tańczą na tacy i jeden z nich ginie. Scenografia uboga, stworzona z samych zaslon, pojawiają się też...
W tamtym roku w czerwcu leciał w nocy film.
Barwy były takie wyblakłe ale zarazem zbyt pomarańczowe i niebieskie jeśli dobrze pamiętam.
Lata gdzieś 60', 70', 80'. Trudno powiedzieć
Jakość była kiepska
W jednej ze scen indianin uciekał na koniu, gdzie spotkał znajomego białego który go ostrzegł, że jest...