Witam, wiele lat temu w Polskiej TV leciały 3 filmy, których nazw nie mogę sobie przypomnieć chyba były geograficznie z Franci, Hiszpanii, Włoch albo Portugalii.
1. Pierwszy był o mężu, który przypadkowo trafia na obca rodzinę mieszkającą w domu za miastem, (zabłądził jadąc bodaj samochodem). Zaprzyjaźnia się z nią...
Szukam filmu: Akcja zaczyna jak sie grupa zolnierzy najemnikow albo organizacja do zabijania, zabija w domu hakerow. Pozniej ta organizacja dostaje zlecenie przetransportowania jakiegos szpiega ale ktos probuje zabic tego szpiega a na koncu wychodzi ze ten jeden z zabitych hakerow byl synem kogos waznego z rosji. Chyba...
więcejPo wprowadzeniu stanu wojennego stłumiono strajki. Społeczeństwo nie dało jednak za wygraną. 31 sierpnia 1982 roku doszło do manifestacji przeciwko władzy komunistycznej. Na ulicę wyszło ponad 300 tys. osób. Protestujący żądali uwolnienia wszystkich internowanych oraz wprzywrócenia legalnego statusu NSZZ 'Solidarność'.
więcej
Witam,
proszę o pomoc w identyfikacji serialu z lat dziecięcych - czasy rewolucji francuskiej/może już Napoleona. Ona piękna arystokratka (bodajże mężatka) - on biedny prosty chłop? ale ambitny, zakochany, oczywiście wyśmiany i odrzucony, wraca jako generał? okulawiony na wojnie i oczywiście zostaje przyjęty :-) Tak w...
Znacie jakieś lokalne, krajowe, lokalne serwisy filmowe, np. we Francji, w Hiszpanii, we Włoszech, podobne do filmweb. Z chęcią pogrzebałbym w takich, dla wyszukania perełek z danego kraju. IMDB oczywiście znam.
Chłopak bodajże miał dostarczyć paczkę. Miała mu w tym pomóc kostka, której zadawał pytania. Coś w ten deseń. Nie pamiętam tytułu.
Właśnie obejrzałem komedie
Raj na ziemi z J.Aniston i P.Rudd
Na dobre i na złe z T.Allen
Bardzo mi się podobały moze znacie podobne sympatyczne komedie tego typu
Z góry dziękuję za pomoc
Mało go pamiętam bo go oglądałem około 6 lat temu.Film był o cichym chłopaku i jego siostrze normalnie żyli ażpewnego dnia
do ich domu przyszło paru ludzi pewnie gang albo mafia i chcieli odzyskać pieniądze od ich rodziców w sporze o pieniądze (które były ukryte w materacu) rodzice bochaterów zostali z@b**i i...
Lato, chyba wakacje. dwie dziewczyny, nastolatki. jedna kolorowa, wesoła, trochę świrnięta, druga "normalna" z tym że smutna trochę, zamknięta w sobie, zmagająca się chyba że strata rodzicow, mieszka sama w dużym domu, jej jedynym towarzystwem jest pies. ta wesoła ja odwiedza i próbuje pocieszyć wyciągnąć z tego stanu....
więcej