Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Nie wiem czy był już taki temat, ale tak z ciekawości zapytam, czy macie jakiegoś aktora lub aktorkę, których szczerze nie znosicie? Kogoś, kto jest dla was synonimem złego filmu, słabej gry aktorskiej, ale jest jednocześnie w miarę znany/popularny?
Dla mnie taką osobą jest Dolph Lundgren. Facet nie ma ani wyglądu,...

więcej

Witajcie. Szukam pewnego filmu w którym chłopak założył się z dziewczyną , że jej nie dotknie żadnym fragmentem ciała i jedyne co pamiętam to jak leżeli a on dotykał ja tylko kwiatem ( chyba orchidea)....
Drugi film to komedia romantyczna - zapamiętałam to że kobieta z facetem podzielili się jakimś banknotem i...

Gość rozbija się statkiem kosmicznym, chowa swój skafander i trafia na konflikt pomiędzy dwoma klanami. Przyłącza się do jednego z klanów i walczy z jakimś potworem, dalej nie pamiętam.

Który film uważacie za absolutnie najgorszy w dziejach kina ? Konkurencja byłaby spora od Planu 9 z kosmosu, przez takie dzieła jak Manos, ręce przeznaczenia, Ptakodemia, czy Tureckie gwiezdne wojny albo Inwazja krwawych farmerów.. A może znacie coś co jest gorsze nawet od takich pozycji jak te wymienione ?

Serial był emitowany po południu na TVP3 w 2001 lub 2002 r. i opowiadał o grupce zwierząt, które żyły w krainie zdewastowanej ekologicznie przez jakiegoś bogacza, który wybudował tam sobie zamek. Bogacz w polskiej wersji nazywał się chyba Bufon.

Szukam filmu o miłości żydowskiej pary, który dzieje się w końcu lat 60-ych. Film wyprodukowano w końcu lat 90-ych albo na początku 2000.

Mogłem go obejrzeć z 10-15 lat temu, nie pamiętam dokładnie całej treści, ale utkwiła mi w głowie jedna scena: dno jeziora/morza/oceanu, na dnie zamknięty samochód(nie było w nim wody), chyba na tylnym siedzeniu czarnoskóry mężczyzna, który z kimś nerwowo wymieniał zdania, chyba przez telefon :) Ktoś coś kojarzy?

Często wynika problem z rozróżnieniem, czy film klasyfikuje sie do tej, czy innej kategori. Jako przykład mogę podać tu chociażby Gwiezdne Wojny, które ja zaliczam do fantasy, a nie s-f. Taki sam problem jest też w przypadku Diuny, choć tu mam dość duży problem, częściowo pasuje ona do definicji jednego, a częściowo do...

więcej

Szukam filmu wojennego o dzieciach którym umiera mama i musza radzic sobie same jedza tam nawet konia ktorego ukradli prosze o pomoc

Film oglądałem ok 10 lat temu, ogólnie tematyka wyścigowa, pomieszana z akcją, jest typek który ma ziomków którzy jeżdżą białym sportowym autem, później zabija ich podstępem policjant jak dobrze pamiętam i próbuje to zrzucić na głównego bohatera, wiem, że chyba na końcu ojciwc głównego bohatera bierze tego złego...