Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Szukam tytułu filmu, byłam pewna, że to jakiś odcinek czarnego lustra, ale nie mogę znaleźć i już nie wiem czy mi się to nie przyśniło. Ale może jednak ktoś kojarzy :)
Był tam jakiś motyw, że ludzie mieli jakieś nadajniki albo aplikacje i chyba na podstawie genów czy coś znajdowali swoje drugie połówki. Takie, że...

więcej

Szukam film, widziałem tylko początek, całkiem nowy. Psychoanalityk gra w szachy i jest proszony o ocenę pewnej dziewczynki. Jest ona w kaftnie, ruda, bardzo mądra. Mówiła mu że ma pognieciony garnitur i nie zwraca uwagi na włosy. On pokazywał jej karty do psychoanalizy. I przyznał że nie czytał jej akt żeby sam mógł...

więcej

Witam. Szukam tytułu filmu który rozpoczyna się sceną gdzie odbywa się przyjęcię w domku na plaży organizwany przez rodzinę głównego bohatera filmu. Rodzina zostaje napadnięta przez bandytów którzy ją zgładzają. Bohater nie mógł uczestniczyć w przyjęciu bardzo się przejmuje tym co się wydarzyło i jest żądny zemsty....

Film opowiada o facecie który został wykastrowany z powodu upośledzenia umysłowego żeby uniemożliwić mu prokreację (wątek poboczny). Bohater jest wplątywany w szereg heroicznych przygód z których wychodzi obronna ręką przez przypadek albo szczęście (bo jest upośledzony). W jednej z akcji był chyba nawet podwójnym...

Samolot z zaloga wlatuje w jakas burze elektryczna przezyli tylko ci co spali pozniej sa w ińym czasie

Szukam filmu sprzed pewnie ponad 10 lat, w którym rodzice rodzeństwa (chyba przyrodniego) zostają zamordowani, a rodzeństwo ucieka w las przed mordercami. Chłopak jest na coś chory (chyba na początku filmu są urywki z opisami jego dokumentacji medycznej), jest silny i prawie się nie odzywa. Pamietam scenę, w którym...

Cześć wszystkim.
Poszukuje filmu ale wiem tylko o kilku wątkach moze ktos bedzie w stanie pomóc
A wiec ciemnoskóry bogaty bokser czy coś w tym stylu zneca sie nad swoją zona gdy ulega wypadkowi ( nie wiem czy podczas walki czy w innych okolicznościach) w którym doznaje paralizu ona nadal jest i sie nim opiekuje....

Te anime miały już swoje premiery więc prosze odblokować ocenianie.
https://www.filmweb.pl/serial/Sasaki+to+Miyano-2022-10005253
https://www.filmweb.pl/serial/Spy+x+Family-2022-10011724

Jako dziecko widziałam w telewizji jakiś horror i od jakiegoś czasu nie daje mi spokoju co to mógł być za film. Pamiętam tylko krótkie fragmenty. Był tam dom w którym były uwięzione dusze dzieci i chyba chodziło o to że ich ojciec je zabił i on też je więził. Pamiętam że główna bohaterka próbowała im pomóc i fragment...

więcej

W pewnym mieście była na sprzedaż bogata willa. Kupiec, gdy po raz pierwszy wszedł do domu, zastał prawie puste pomieszczenia. Nie oprowadzał go właściciel, tylko chyba kamerdyner, ale coś mu nie pasowało. Jakby ktoś oprócz nich chodził po domu - słyszał kroki i kątem oka widział czyjś cień.

Żeby nakryć gagatka,...