Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Zasady gry - dla nowych użytkowników ;) starym wyjadaczom nie trzeba już
przypominać :)

1. Gra polega na przedstawieniu 3 znaków szczególnych filmu. Najlepiej
jakieś krótkie słowa/zwroty.
2. Nową zagadkę wrzuca ten, co odgadł ostatnią, dopiero po potwierdzeniu odpowiedzi
przez zadającego.
3. Film musi mieć...

Heyyy, szybko opowiem o filmie, którego nie znam tytułu, był to film o duchu :p Nie o Kacperku :p A więc rodzina na wakacje pojechała do gdzieś tam do takiego wielkiego zamku :p I tam jak nadeszła noc to rodzice położyli się spać i ten duch przyszedł do nich i tam gadał buuuu i wgl., a oni myśleli, że to żart i mówili,...

więcej

poszukuję filmu animowanego z lat 80-90 opowiadającego o grupie psów mieszkających w dużym domu. Coś w stylu Kociej Ferajny, tylko że psy i nie bezdomne ;) już wielokrotnie szukałam tej bajki...

A przy okazji, jest jeszcze serialowa bajka, której nie mogę znaleźć- o tygrysku Ragbim (nie wiem jak się pisze). Bajka...

więcej

Obejrzałem sobie te dwa filmy jakoś obok siebie i się zastanawiam nad rolami Roberta De Niro i Seana Penna. Obaj panowie zagrali osoby niepełnosprawne, obaj wcielili się w postacie fenomenalnie. Tylko pytanie który według was lepiej ??

Historia w filmie opowiada o mężczyźnie który po wyjściu z więzienia wraca do domu, gdzie zastaje teściową, która każę się mu wynosić, później udaje się na stację kolejową gdzie spotyka młodego chłopca na wózku który ma zostać adoptowany i wywieziony do USA, mężczyzna porywa chłopca i razem jadą (chyba) nad morze. Film...

więcej

Oglądałam go dawno temu w TV i dość mgliście pamiętam. Był to chyba thriller, opowiadał o dziewczynce, która przestała mówić i budowała ciągle domki z kart. Ogólnie robiła dziwne rzeczy, krzyczała na matkę gdy chodziła w czapce z daszkiem. Akcja działa się w domu jednorodzinnym, gdzieś w okolicy lasu. Była też jakś...

więcej

Pamiętam film był polski, emitowany w tvp w rocznicę wybuchu reaktora atomowego w Czarnobylu. Nie wiem jak to opisać, film był o tym jak jak to było w Polsce po wybuchu. Było kilka różnych bohaterów głównych, np. kobieta w ciąży w szpitalu na oddziale położniczym, dziennikarz i pamiętam, że coś o jakichś zawodach...

Witam
Niedługo wracam ze studiow do domu na święta i chciałbym zaopatrzyć sie w jakieś dobre filmy, ale nie wiem w jakie :P
Najbardziej podobaja mi sie dramaty wojenne, sportowe i ogolnie filmy chwytające za serce, ale to nie jest jakas jakiś mój wymóg, bo tak naprawde film z kazdej kategorii moze okazac sie ciekawy

więcej

Jeśli nikt nie odpowie to dam już spokój, ale pomyślałam, że spróbuję jeszcze raz.

"Hej, zna ktoś może ten film o matce, która ginie w pożarze i po tej tragicznej śmierci jej córka zaczyna ją widzieć, a potem dostaje wiadomości by oddać kasę, o którą się kłóciła z nieboszczką za jej życia? Forsę przepisał jej ojciec...

więcej

Był to film skandynawski Thiller kryminalny. Policja poszukiwała kobiety która zagineła na statku i była przetrzymywana w komorze ciśnieniowej (albo czymś w tym stylu) przez rudego, mściwego osobnika. Kojarzy ktoś tytuł?