Zapomniałam tytułu, ale kiedyś oglądałam serial animowany dla młodzieży. Był on o jakimś innym świecie/wymiarze choć Ziemia wystąpiła w kilku odcinkach. Było trzech głównych bohaterów (ludzi): główny bohater-chłopak (chyba brunet) z ziemi, dziewczyna i drugi chłopak-jakaś rodzina głównego przeciwnika, ciemnoskóry. Oni...
więcej
Nie pamiętam zbyt wiele, jednak jest to prawdopodobnie film z przed roku 2000. Kobieta,
policjantka, przyjmuje na noc kolegę z pracy, gdyż ten nie ma gdzie nocować (o ile dobrze
pamiętam). W nocy, jej kolega zakrada się do jej sypialni. Po tym wszystkim oni wciąż się widują a
kobieta boi się go panicznie. Pamięta...
Witam,
Od pewnego czasu szukam filmu o dwóch braciach, prawdopodobnie Rosjanach, którzy przyjeżdżają do Stanów chyba w poszukiwaniu łatwej kasy. Jeden z nich chce zrobić karierę jako reżyser i cały czas kręci film małą kamerą. Drugi z braci jest bardzo porywczy, bierze cały czas leki na ból głowy (chyba excedrin) i...
O co chodziło i w jakim celu na początku filmu była scena gdzie przedstawiciel obcej rasy wypija substancję z małego pojemnika, a następnia rozpada się na kawałki spadając z urwiska skalnego do wodospadu ??
pomocy szukam filmu polskiego akcja toczy sie na poczatku ubiegłego stulecia a może wczesniej do małej miejscowości przyjeżdża cyrk z karuzelą i obsługa wynajmuje chłopców do pchania koła napedzającego karuzelę maja obiecaną przejażdzkę ale jak wychodzą na zewnątrz to już nikogo nie ma jeden z małych bohaterów sni...
Oglądałam kiedyś(dawno dawno z 3 lata może...) całkiem przypadkowo na YouTube jakiś teledysk, myślę że do jakiegoś filmu, bo grała muzyka rockowa itp. W teledysku była pokazana dziewczyna z chłopakiem i znajdowali się chyba obok szkoły (liceum ?) Dziewczyna stała przy murze w pewnej chwili i nagle wjechał w nią...
Czy ktoś pamięta tytuł któregoś z polskich filmów historycznych, którego akcja rozgrywałaby się w drugiej połowie 19tego wieku, a który zawierałby seceny z pogrzebu, najlepiej jakiegoś dostojnika. Chodzi mi o materiał wideo przedstawiający w miarę wiernie ówczesny ceremoniał pogrzebowy. Za jakikąkolwiek wskazówkę z...
Nie wiem jak wyszukiwac podobnych klimatem filmów bo nie jest to żaden nurt, ale może ktoś kto zna będzie wiedział o co mi chodzi. Szukam filmów klimatem i atmosferą podobnych do specyficznej atmosfery, która łączy filmy:
Body Heat
Sister Sister
Sleeping with enemy
Stepfather (1986)
jesttego duzo wiecej...
mogą być też z bardzo małą liczbą dialogów, monologów, lub bez dźwięku dla głuchoniemych. Znalazłem tylko "Naga wyspa". Chodzi mi o filmy wyprod. po 1950 roku. Z góry dzięki.