Witam. Poszukuje czerno-białych kryminałów z lat 40, z prywatnym detektywem w roli głównej, których akcja toczy się w święta lub w wigilie.
Ktoś zna jakieś tytuły ?
poleci ktoś jakiś melancholijny film, albo o jakimś outsiderzem coś typowego na taki wieczór, nie pogardzę dobrą muzyką w nim ;)
Witam, z góry przepraszam, jeśli nie w tym tirze, ale nie mogę się połapać. Poszukuję filmu, który oglądałem kilka lat temu. Bardzo mało o nim pamiętam prawie nic. Jeden moment, który pamiętam to bodajże policjant (po służbie bodajże..) wchodzi bodajże do baru do starego znajomego i próbuje z niego wyciągnąć...
Szukam filmów, w których głównym motywem jest motyw agenta, płatnego zabójcy, byłego żołnierza, itd. który mści się przez to, że zleceniodawca go wystawił, ktoś skrzywdził jego rodzinę itp.
widziałem już : Prawo zemsty, Uprowadzoną (obie części), Bourne'a (wszystkie części), Hitmana i Harry'ego Browna.
Słuchajcie dobre 10 lat temu oglądałem film wojenny i bardzo chciałbym się dowiedzieć jaki jest jego tytuł, a więc przechodzę do fabuły. Od razu mówię za dużo nie pamiętam ale może ktoś będzie wiedział co to za film.
A więc film zaczyna się od tego, że gestapo wchodzi do żydowskiego domu i jeden z gestapowców zabija...
Policjanci przyjechali poćwiczyc sobie do hangaru ale raptem okazało się że przyjechali ruwnież bandyci policjanici prubują sie tam zabarykadować i przetrwać nie pamietam jak ten film sie nazywa
Witam,
Około 10 lat temu (plus minus 3) w telewizji POLSAT emitowany był serial SF dla młodzieży. Przypominam sobie jedynie treść i imię jednej z postaci. Serial opowiadał o grupie młodych ludzi w dość nietypowy sposób - pokazywał naprzemiennie sceny z ich normalnego życie a potem sceny z tajemniczego...
Szukam filmów, w których istotnym elementem fabuły są gry komputerowe, nie musi to byćuzależnienie, ale główny bohater musi spędzać przy nich dużo czasu.
Dla przykładu filmu w stylu Ben X.
Z góy dzięki za pomoc.
witam. od kilku lat probuje znalezc film z mojego dziecinstwa. akcja rozgrywala sie w wietnamie lub wietkongu na pocczatku filmu amerykanski smiglowieczostaje zestrzelony zostaje ranny zolnierz ktory opiekowal sie sierocincem, pozniej on umiera i prosi przyjaciela zeby zaopiekowal sie dziewczynka. pozniej poznaje...