Krytycy, widzowie, pasjonaci kina ostatnio coraz bardziej zachwycają sie kinem o superbohaterach, które moim zdaniem jest dosyć słabą, płytką rozrywka, chociaż sa wyjątki. Czy ktoś może mi wyjaśnić, co jest w nich takiego cudownego??
jest bardzo romantyczny. Główna bohaterka wprowadza się jako dziecko do małej miejscowości nad morzem. Tam poznaje chłopca który zanosi ją na plecach na latarnie morską( pada tam tekst "śmierdzisz trochę rybą" czy jakoś tak ) Dorastają i zakochują się w sobie. Rozdziela ich wojna. Dziewczyna poszukuje chłopaka i...
Znacie pewnie to uczucie jak film was zafascynuje, a gdy się skończy, wracacie do tej szarej rzeczywistości, jaką jest nasze ziemskie życie :D Jak sobie z tym radzicie ? Nie lubię tego uczucia :D
Hej,
może jeszcze ktoś zajrzy na ten wątek , bo od jakiegoś czasu myślę o pewnym filmie, który oglądałam ok 12 lat temu.
Więc, film ten opowiadał o 4 przyjaciółek, akcja toczyła się chyba w czasie wakacji i były to może lata 80 czy 70.każda z dziewczyn była indywidualnością. Pamiętam tylko jeden wątek jak jedna z...
Poszukuje filmu, ktory ogladalam daawno temu. Niewiele pamietam. Na pewno byl o srodowisku czarnoskorych osob, wydaje mi sie, ze gdzies na jakiejs gangsterskiej dzielnicy byc moze Nowego Jorku? W kazdym razie dosyc waznym watkiem bylo to, ze jedna z glownych bohaterek byla bardzo zle traktowana przez swojego chlopaka -...
więcejA więc tak. Film jeżeli dobrze pamiętam zaczyna się ślubem. Pan młody spada z muru koło sali weselnej i łamie sobie kręgosłup. Żona go zostawia. Potem jest motyw z próbą znalezienia psa wyszkolonego. Okazuje się, że teściowa mu go kupiła. I to tyle. Film chyba był niemiecki.
Cześć, szukam filmu o chłopaku który gra w tenisa ( z tego co kojarzę to tato chciał by osiągał sukcesy w tym kierunku ale go to nie kręciło ). Przez to, że cały czas chodził na treningi itp. Jest zagrożony w szkole. Później chodził na te zajęcia żeby pozaliczać wszystko itp. i tam poznał dziewczynę która, jak się...
A wiec. film jest trochę świąteczny,
Kobieta jedzie samochodem i ma wypadek,samochód się rozbija . Kiedy się przebudza stoi koło niej jej mąż ( chyba tam obok samochodu ) ona traci pamięć,nie pamięta go , nie pamięta swoich dzieci. Od nowa się wszystkiego uczy.Nadchodzą święta. ( Pamiętam pocałunek na werandzie )...
Cześć, szukam filmu o chłopaku który gra w tenisa ( z tego co kojarzę to tato chciał by osiągał sukcesy w tym kierunku ale go to nie kręciło ). Przez to, że cały czas chodził na treningi itp. Jest zagrożony w szkole. Później chodził na te zajęcia żeby pozaliczać wszystko itp. i tam poznał dziewczynę która, jak się...
Akcja filmu dzieje się na południu USA lub w Meksyku, pamiętam, że było bardzo gorąco. Film opowiada historie pary, którzy uciekają z miasta na prowincję w poszukiwaniu jedzenia ponieważ w miastach go brakuje,gdy docierają do jakiejś posesji okazuje się, że mieszka tam jakiś mężczyzna, który zabiera im broń i zmusza do...
więcej