Szukam tytułu tego filmu, który oglądałem kiedyś w tv. Nie pamiętam czy animowane były tylko wstawki czy cały film. Możecie mi pomóc ?
Film był o dziewczynce, której matka zmarła a ojciec ożenił się z inną kobietą. Jeszcze za życia żony ją zdradzał. Nowa żona zaszła w ciążę i urodziła mu dziecko a tej dziewczynce kazała mówic do siebie mamo. Pamiętam, że była to scena, w której dziewczynka weszła na mokrą podłogę i zaczęła się sprzeciwiać macosze. A...
więcejSzukam już kilka lat filmu: rzecz się dzieje w Ameryce (może Nowy Jork?), starszy facet (coś mi się kołaczę że żydowskiego pochodzenia) postanawia popełnić samobójstwo jako że uznaje swoje życie za bezcelowe, rodzina próbuje go powstrzymać, on im ucieka a oni po jego śladach odkrywają jak wiele zrobił dla lokalnej...
Gra polega na podaniu opisowej wersji tytułu filmu. Mile widziane są filmy znane, ale
można podać też mniej znany tytuł i dodawać podpowiedzi dla innych graczy. Kto odgadnie,
zadaje kolejną zagadkę.
Z uwagi na przestoje proponuję, by osoba, która zgadła, miała 2 godziny na podanie nowej
zagadki, po tym czasie kto...
Horror nie był zbyt górnolotny, pamiętam że była grupa nastolatków, która trafiła do nawiedzonego domu. Były tam zombie, duchy itd, jednak wszystko to było sterowane i nagrywane na bieżąco w jakimś studiu-wszystko było ustawioną grą bogatych ludzi, niczym jakiś tv show. Grupa była z każdej strony odcięta od świata...
Cześć, poszukuje filmu, prawdopodobnie amerykańskiej produkcji, widziałem tylko fragment jak w szkole kadetów szkoleniowiec zakopał w ziemi rekrutów tak, że wystawały im tylko głowy, podlewał ich i śmiał się, że dzięki temu urosną. Ktoś kojarzy taką scenę?
Witam, czy komuś wiadome sa tytuły jakichś nowych (2-3 letnich) produkcji z zakresu tzw "Christmas Movie" wartych polecenia? Dawno nie odświeżaliśmy domowej videoteki tego gatunku ;-).
Odrazu powiem że słabo pamiętam ten film.Oglądałem go w 2004. Pewien chłopiec spotkał mężczyznę który opowiedział mu przypowieść o rozmnożeniu chleba i ryb i powiedział że to nieprawda. Potem chłopiec znalazł worek pieniędzy na polu kukurydzy i zchował pod łóżkiem. Potem nie chciał wziąść udziału w szkolnych jasełkach....
więcej
Koledzy, mam prośbę.
Czy wiecie może, czy w ostatnich powiedzmy dwóch-trzech latach, trafiły do dystrybucji jakieś fajne produkcje spod znaku Christmas Movie ?
Mamy z Rodzinką ochotę wzbogacić - nieco skostniały już - repertuar...
Jak w temacie, szukam filmy z klimatem jak w teledysku Jamesa Blunta - Bonfire Heart.
Motyw wędrówki, podróży, poznawanie nowych ludzi..
Wstawiam link do YT, żebyście mogli obejrzeć teledysk ;)
Czekam na propozycje.
https://www.youtube.com/watch?v=g1j1qwQQ8-Q
PS:
Już oglądałem:
* Prosta Historia
*...