Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Proszę o pomoc.
Film oglądałam dawno i pamiętam jak przez mgłę. To chyba jakiś romans. I gra tam aktorka podobna urodą do Angeliny Jolie. Aktora nie pamiętam.
Z tego co pamiętam: jakiemuś mężczyźnie w mieście w którym jest przejazdem psuje się samochód i daje do naprawy a ze to małe miasteczko(nie wiem włoskie...

Cześć, bardzo prosiłbym o pomoc w poszukiwaniach. Tak z 10 lat temu oglądałem w publicznej tv raczej serial (prawdopodobnie anglojęzyczny), który trzymał się klimatu westernów. Fabula wyglądała tak, że ktoś trafiał w jakieś tarapaty i znikąd pojawiały się dwa rewolwery. Bohater zazwyczaj idąc po trupach (dosłownie) do...

więcej

Witam!
Potrzebuję tytułu filmu, który sobie mgliście przypominam z końca lat 90 lub około roku 2000, tak więc był wyprodukowany w latach 90 lub 80.
Film stanowił jakby parodię czy pastisz kina s-f. Opowiadał zdaje się, że o jakimś reżyserze lub scenarzyście, który miał nakręcić jak najgorszy film s-f. Reszta to taka...

więcej

Hej. Pamiętam, że jakoś dwa-trzy lata temu oglądałam film, wtedy był on nowy ;) Pamiętam, że głównymi bohaterami był tam ojciec, który bodaj komentował mecze baseballa, oraz jego syn z rodziną- mieli nowoczesny 'inteligentny' dom, dwoje dzieci. Zostawili te dzieciaki pod opieką dziadków w tym domu. No, coś mniej więcej...

więcej

Witam,
poszukuję bajki (prawdopodobnie disneya i prawdopodobnie tworzona przez studio pixar) w której jedną z ról grał świetlik świętojański. Jest on zakochany w księżycu. Nie pamiętam dokładnie jaki był głównym motyw bajki, z tego co mi się kojarzy to chodziło o jakiś ślub, któremu koniecznie trzeba było zapobiec....

więcej

Witam, szukam filmu który dział się w USA w latach 40-tych albo 50-tych, było to o chłopcu który chciał mieć swój samochód ale nie ma prawa jazdy. Wybiera auto które zobaczył w pobliskim komisie. Podczas oględzin przypadkowo rozrywa mu dach [ bo to kabriolet ] i może co jeszcze uszkodził ale nie pamiętam, więc musi...

Film lub serial (nie pamiętam) był o dziewczynce, której ojciec zauważył, że nie ma blizny na ręce, która została jej po upadku na rowerze. Okazało się, że jego prawdziwa córka zmarła, po przygnieceniu szafą. Matka nic ojcu nie powiedziała i adoptowała bardzo podobną dziewczynkę. Ojciec nie miał z dzieckiem dłuższego...

więcej

Szukam filmu w którym w wypadku samochodowym ginie mąż pewnej kobiety i nawiedza on ja jako duch dając znaki w postaci liczby 8. Pamiętam ze zauważyła ja na autobusie i chyba w laboratorium badając jakieś komórki. Potem w jej domu zegar co noc zatrzymywał się o jednej godzinie i dzwonił głuchy telefon. Po jakimś czasie...

więcej

Witam,
poszukuje filmow ocierajacych sie o tematyke survivalu, jakies w miare nowe najlepiej (czyli conajmniej pozniej niz 1990 ;)). Filmy moga miec mniej lub wiecej tego klimatu, ale jakis watek przynajmniej musi byc. przyklady: Into the Wild, Nozownik, Rasa, Zimne Pieklo.

Wymieniamy filmy z najniższą możliwą średnią na FW.

"Dylematu 5" - 2,0
http://www.filmweb.pl/serial/Dylematu+5-2007-297993

"Pająki" - 3,3
http://www.filmweb.pl/film/Pająki-2007-406341

"Pająki" - 2,7 (To nie ten sam! :D )
http://www.filmweb.pl/film/Pająki-2000-30995

"Pająki 2" -...