Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Poszukuję 2 filmów, oba są jakoś z przełomu lat '90 do wczesnych 2000.

1) na początku ginie dziewczyna, jen chłopak jest podejrzany. Matka dziewczyny nie może uwierzyć, że
jej córka zmarła. Potem okazuje się, że ta dziewczyna chciała, żeby jej chłopak ją zastrzelił (ostatecznie
zginęła chyba w szamotaninie o to...

więcej

Witam.
Na wstępie zaznaczę, iż to mój pierwszy temat, stąd z góry przepraszam za ewentualne błędy w
umiejscowieniu, założeniu etc. tematu.
Do rzeczy.
Od kilku dni chodzi mi po głowie film, który oglądałem kilka lat tamu. Pamiętam go dosyć dobrze, z tym że
nie mogę go znaleźć. Tytułu naturalnie nie znam....

Witamy serdecznie, szukamy filmu, był to horror albo thriller. Chodziło w nim o to, że matka zamyka swoje dziecko całkiem przez przypadek, jeśli dobrze pamiętamy to było to pomieszczenie pod schodami znane z amerykańskich filmów. Następnie zrozpaczona matka (pod koniec filmu) odnajduje ciało tego dziecka (może nawet i...

więcej

Najlepsze filmy świąteczne waszym zdaniem

Poszukuje filmu o romansie nauczycielki i ucznia, lub nauczycielki i uczennicy

Witam! Poszukuje filmu z lat 90tych. Czarna amtka miala dwuch kilkuletnich synow, na ich oczach ginie od
zlotego strzala z hery oni po dorosnieciu zostaja dilerami. Tyle pamietam jesli ktos kojarzy jestem bardzo
wdzieczny za odpowiedz :)

Na film natknęłam się już parę lat temu, zupełnie przypadkowo. Pamiętam, że nie jest to wielkie
hollywoodzkie komercyjne kino. Film jest francuski. Akcja toczy się w tętniącym francuskim mieście. Bogata
młodzież, szybkie samochody, luksus, podejrzane kluby. To słowem ogółu, a bardziej szczegółowo.Chodzi o
dwójkę...

Szukam wszystkich ekranizacji gier komputerowych, dodatkowo prosiłbym o jakąś krótką ocenę lub
opinię.

Z dotychczas obejrzanych:

Resident Evil- 7/10
Silent Hill- 6/10
Książe Persji- 6/10
Max Payne-3/10

Podsumowując to dotychczas nie spotkałem nawet bardzo dobrej ekranizacji gry, nie mówiąc już o jakieś...

więcej

Akcja filmu ma miejsce w starym domu, do którego przyjeżdża jako dorosły już mężczyzna jego spadkobierca. Nie wie on o tym, że pod posiadłością przebiegają tunele, zamieszkałe przez istoty niewidzące i żywiące się ludzkim mięsem. Jak się okaże mężczyzna jest z nimi spokrewniony.
Bardzo zależy mi na odnalezieniu tego...

więcej

Musze czyms urozmaicic spotkanie. Nie moze trwac wiecej niz godzine i najlepiej zeby albo byl po polsku albo byl dostepny z polskimi napisami. Temat - dowolny, najlepiej cos smiesznego, ale moze byc to po prostu jakis dobry film albo dokument. Tylko cos na czasie, nie historyczne na pewno.... Wszystko co dobre...