Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

hej!
szukam filmu, przy którym człowiek się wzruszy, ale po obejrzeniu nie będzie odczuwał, że stracił czas lub się
odmóżdżył.
macie jakieś propozycje?

Bardzo was proszę o pomoc szukam polskiego filmu o starszej kobiecie, która w czasie święta zmarłych
(współcześnie) wspomina swoje życie podczas okupacji w czasie wojny, wspomina chyba męża który zginął
oraz przyjaciół.

Szukam filmu, w którym pewna rodzina przeprowadziła się do idelanego miasteczka - jedyny zapamiętany motyw to scena z psem, któremu wycięto struny głosowe, aby nie zakłócał spokoju - oni w koncu stamtąd uciekli. Film jest starszy ;p

Witam, od jakiegoś czasu szukam filmu. Nie mogę znaleźć, bo niewiele pamiętam. W sumie jedyne co pamiętam to jedna scena.jak na brzuchu kobiety wypala sie mapa film ma wątek z szatanem jest mniejwiecej z 1980-1999: bochaterowie gdzieś uciekali kobieta była w ciąży lezała w pokoju hotelowym a na jej brzuchu...

Film opowiada o synu i jego ojcu są biedni mieszkają w bardzo biednej dzielnicy ojciec pracuje ciężko na budowie żeby synowi zapewnić wszystko .. Pewnego dnia chyba to było śmietnisko znajduje maskotkę która pochodzi z kosmosu później przynosi do domu i nie wie ze to nie jest zwyczajna maskotka .Syn i maskotka zostają...

więcej

Oglądałam go kilka lat temu i nie skończyłam, więc mogę trochę pomieszać. Film opowiadał o mężczyźnie, który wykonywał tajne zlecenia dla jakiejś organizacji, po czym zaraz po skończeniu zadania wymazywano mu pamięć/cofano czas? Tutaj nie jestem do końca pewna. W każdym razie po każdym takim zleceniu otrzymywał...

Witam
Poszukuję tytułu filmu opowiadającego o mężczyźnie który mieszka nagi w pustym mieszkaniu. Co pewien czas może wziąć sobie rzecz której najbardziej potrzebuje z rzeczy które wcześniej miał w mieszkaniu.
Wiem tylko tyle z audycji, że główny bohater jest jednocześnie reżyserem. Film nie jest polski.
Jest tam scena...

więcej

Hej. Szukam filmu, który oglądałam dawno temu w tv. Pamiętam tylko, że była tam uczennica, która miała romans z nauczycielem, on był jakiś nerwowy i gdy ona mu wylała wino na papiery on wtedy ją zabił. Okazało się, że gdzies ją zakopał. Matka szukała zabójcy, no i go znalazła, na koniec jeszcze jakąś walke z nim...

Witam, czy pamięta ktoś fragment z jakiejś polskiej komedii, gdzie ktoś komuś wręcza prezent bądź jakiś
podarek? Nie kojarzę niczego takiego, może ktoś pamięta? Pisząc polska komedia mam raczej na myśli
Killera, Chłopaki nie płaczą a nie "Och, Karol" :P

Witam, może ktoś będzie mógł mi pomóc, szukam horroru z końca lat 80', oglądałam go lata temu. Pamiętam jedynie, że kluczową rolę odegrał w nim zegar, w którym cofał się czas. Niestety nie pamiętam nic ponad to.
Czy był taki film poza "Dom Zegarów"?
Dziękuję za pomoc.