Witam,
Poszukuję filmu, który od jakiegoś czasu siedzi mi w głowie. Oglądałam go jakieś 6 lat temu w tv na programie
AleKino. Generalnie sytuacja wygląda tak - mężczyzna uratowany przez samotną kobietę (szczupła, ciemne
włosy), która mieszka sama na odludziu, gdzieś niedaleko plaży. Dookoła tylko klify i kamienie....
Czy pamięta może ktoś nazwę filmu właśnie Nawiedzony dom czy dwór, nie pamiętam
dokładnie nazwy tego filmu, bo oglądałem go bardzo dawno.
Jedynie co z Niego pamiętam to był to horror i grupa ludzi i mieszkali w domu czy zamku.
Zawsze osobno spotykali kobietę ubrana na biało i czarne wrony i gineli i odzywali i...
Witam wszystkich, jestem nowy na forum.
Potrzebuję kilka tytułów filmów w których są zegarki cyfrowe odliczające czas lub pokazujące godzinę o
której zaczyna się scena ;)
Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam.
Szukam dwóch filmów z dzieciństwa.
1. Czas filmu dzieje się w jakiegoś rodzaju post-apokaliptycznym świecie, jakieś gangi uliczne, i końcowa
scena, jak główny bohater z półobrotu czy z powietrza jak postać Mortal Kombat uderza w głównego
przeciwnika i ten zostaje pokonany.
2. Jakaś kobieta jedzie pociągiem...
Mam pytanie.Pamiętam,że kiedyś oglądałem film o takim facecie,który zaczął wynajmować pokój w domu
takiej pani i jej córki.Okazało się,że jest on zboczeńcem i zakochał się w tej córce( około 15 lat miała ).
Cały film jest jakby opowiadany z jego perspektywy,jest na podstawie jakiejś kontrowersyjnej książki,jest z...
Mogli byście napisać tytuł filmu na którym mi zależny ale nie wiele z niego pamiętam wiec film jest chyba
chiński jest o sztukach walki ze żołnierz a raczej generał wraca po wojnie do domu pamiętam ze żyje mu
tylko syn i sa bezdomni pewnego dnia syn poszedł obejrzeć walkę syn jest mały i znalazł się na ringu a...
W co drugim amerykańskim filmie, kiedy ktoś głośno dyktuje swój numer telefonu zaczyna go podawać od "5-5-5". Potem następuje 5, góra 6 innych cyfr. Bez względu na stan, bez względu na rodzaj telefonu!
Pytam, czy tylko mnie wydaje się to bez sensu ?!
Niech mi ktoś wytłumaczy co to jest za prefiks, owo...
witam. znacie może jakieś filmy, które pokazują nam morderstwo jakby od drugiej strony?
Chodzi mi o to, że widzimy wszystko oczami mordercy, jak np. w American Psycho :)
byłabym wdzięczna za tytuły. jeśli taki temat już się pojawił to przepraszam :)
szukam: cały praktycznie film to casting (to był chyba musical) raczej lata 90. jakaś była
dziewczyna reżysera, nie pamiętam nic więcej tylko, że tańczyli i śpiewali