mogą też być książki najlepiej lektury, potrzebuje na dzisiaj...mam napisać rozprawkę na jutro a jestem chora i
nie mogę myśleć- mam czarną dziurę w głowie :(
Szukam tytułu serialu emitowanego w latach 90 w Polsce Akcja prawdopodobnie dziala sie w miasteczku w USA kolo głównej rodziny bochaterow mieszkali sąsiedzi prawdopodobnie nazywali sie Łilberfosowie byli oni jacys dziwni prawdopodomnie z innej planety z nikim nie rozmawiali a bardzo interesowali sie nimi i ich domem...
więcejwitam szukam filmu z 1 wojny sw akcja toczy się w tunelach film kączy się wysadzeniem wielkigo magazynu amunici
witam szukam filmu z 1 wojny sw akcja toczy się w tunelach film kączy się wysadzeniem wielkigo magazynu amunici
Oglądałam go kilkanaście lat temu więc nie pamiętam za dużo szczegółów.
Jest on o kilku studentkach, które postanowiły przyjąć do swojej grupy nową
dziewczynę. Zrobiły jej chrzest: miała przespać całą noc w piwnicy w zamkniętej
trumnie? . Dziewczyna się zgodziła, jednak w nocy zaczęła krzyczeć że mają ją...
Kojarzę tylko jedna scenę z tego filmu:
jest średniowiecze, jakieś wojsko napada na wioskę i zabija ludzi. Trzech mężczyzn wbija do domu matki z dzieckiem, matce udało się schować dziecko w szafie. A jeden z tych "rycerzy" przebija brzuch kobiety jednocześnie wbijając miecz w tą szafe gdzie schowane jest dziecko. Na...
Witam, szukam filmu, jednak jedyne co pamiętam to to, że najpewniej jakiś młody facet robi znajomym zdjęcia
czy coś takiego - i na tych zdjęciach widać, w jaki sposób dana osoba umrze. Wiem, że na pewno produkcji
amerykańskiej, komuś coś świta na ten temat?
Pozdrawiam.
Szukam podobnych klimatem filmów do w/w, czyli ładne krajobrazy, fantazy ( choć niekoniecznie ), przygoda. Jest taki film ale nie pamiętam tytułu, chodzi w nim o to że naukowiec od potwora z Loch Nes przyjeżdża nad Loch Ness i poznaje tam matke samotnie wychowującą dziecko. Pod koniec filmu udaje mu się zrobić zdjęie...
więcej
Jakiś czas temu przypomniała mi się bajka którą oglądałam gdy byłam bardzo mała i ogromnie chciałabym ją
odnaleźć. Nie była to na pewno animacja Disneya. Z tego co pamiętam, całość rozgrywała się w sierocińcu.
Podczas pierwszej sceny widać było ulicę i latarnie o zmroku. Dzieci w sierocińcu odwiedził jakiś rodzaj...