Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam film opowiada o malzenstwie z dzieckiem chyba to byla dziweczynka ktora powaznie zachorowala nie pamietam na co ale potrzebuje przeszczepu dostaje sie na liste oczekujacych ale ma zbyt malo czasu. Ojciec mimo tego ze sa bogaci nie potrafia przeskoczyc prawa by szybciej corce zalatwic przeszczep wiec postanawia...

więcej

siema.
Jak w temacie szukam filmow z motywem przetrwania/szkolenia. Cos w rodzaju od zera do bohatera.
Podam te ktore pamietam jako wskazowke o co mi chodzi.

Jeniec-Tak daleko jak nogi poniosa
K2
Na tylach wroga
Cast Away Poza swiatem
Krew za krew
na skraju jutra

Jak widac gatunek nie gra tutaj wiekszej roli.

Z...

więcej

Witam! Czy jest na forum osoba która orientuje się w tytułach filmów dla dorosłych które były emitowane na tele 5? chodzi mi o pewien film który widziałem kilka lat temu, przed 2009 rokiem.

Pomocy, z jakiego filmu pochodzą te zdjęcia i tekst : http://vixxsen.tumblr.com/post/49083242069 Nie znam się szczególnie na kinie z tej części świata, ale bardzo chętnie obejrzałabym ten film, z którego pochodzą te zdjęcia. Pomożecie? :)

pamiętam jedynie treść.. kobieta kiedyś oddała dziecko (chyba) jakiejś no bogatej rodzinie,
po kilku latach zatrudnia się tam jako opiekunka, żeby zbliżyć się do córki... żona 'ojca'
dziewczynki jest bardzo ciężko chora. pod koniec filmu zakochuje się on w tej kobiecie i
decyduje się odłaczyć żonę od...

Witam. Poszukuję filmu, który nie powstał później niż w 1999 roku i nie sądzę by był filmem kinowym. Film ten leciał w TVP1 w latach 90tych, w tygodniu, w godzinach przedpołudniowych stąd wnioskuję, że nie miał ograniczeń wiekowych. Jedyne co pamiętam, to sceny z pobudki jakiejś rodziny, przygotowań do szkoły, pracy,...

więcej

Najlepiej, żeby głównym aktorem/aktorką był nie-japończyk, a na przykład amerykanin albo amerykanka.

Hej czy ktos z was zna tytul filmu(kiedys ogladalam ale pamiertam tylko sceny) o mlodosci Hitlerra? Bylo tam
jak nie dostal sie do szkoly , jak zyl miedzy Zydami , nie mial pieniedzy itd , ogolnie jego mlosdosc
opisana...tam jakas dziewczyne poznal..wie ktos moze?

Poszukuję bardzo wzruszających filmów, takich na których łzy same płyną spod powiek. Dodaję "bardzo", gdyż mało który film mnie rozkleja, może macie jakieś propozycje? Z góry dzięki.

Poszukuję pięknego tematu muzycznego. Od 30 sekundy jest łudząco podobny do Joe Hisaishi - Legend of
Ashitaka, ale tylko przez krótki czas. Styl i ton jest łudząco podobny do poszukiwanej przeze mnie muzyki.
Wiem, że przesiaduje tutaj spora liczba osób obytych w temacie soundtracków, dlatego wierzę w waszą
pomoc...

więcej