Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam. Czy ktoś mógłby podać jakie są cechy filmu artystycznego?

Poszukuje filmu o nauczycielu. W szkole w której pracuje odbywają się jakieś wybory. Najpoważniejszymi
kandydatami są blond dziewczyna i jakiś chłopak. Ta dziewczyna jest strasznie wredna i złośliwa, nie gra do
końca fair (między innymi niszczy plakaty wyborcze konkurentów), ale i tak wygrywa-jednym głosem.
Ponieważ...

więcej

Moja prośba jest dość nietypowa ;) Poszukuję filmów w których znajdę sceny pożarów, najlepiej gdyby
znalazła się tam jakaś scena pożaru lasu. To nie muszą być filmy o strażakach w stylu Ognistego podmuchu,
ale mogą ;) To mogą być choćby krótkie sceny, ale bardzo mi na tym zależy ;) Z góry dziękuję ;)

Witam
Tak jak w temacie, szukam filmu z okresu 1990-2010 (chyba:). opowiada on o młodym chłopaku ktory studiuje medycyne i bawi sie ze znajomymi w robienie leku, narkotyku jak extazy. udaje mu sie cos stworzyc co po spożyciu zmienia jego osobowosc. cos na zasadzie dr jekyll i mr hyde.

Chłopak,przyczepa,odludzie pomóżcie bo poszukuję tego filmu .

Jakieś Wasze propozycje?

Witam, poszukuję tytułu filmu o potworach. Film był o grupie ludzi zamkniętych w barze/ hotelu, byli oni atakowani przez czarne wielkie potwory, ludzi walczyli z nimi. Po zabiciu jednego małego potwora, duży potwór go zjadł, następnie zaczął coś robić z drugim potworem i powstał nowy mały potwór. Z góry dziękuje za...

Witam, dawno temu bodajże na TVN leciał film o nauczycielu który zakochał się w uczennicy i pewnej nocy
wtargnął do jej domu zabijając ojca i matkę jednak jej samej nie było w domu gdyż nocowała u koleżanki. Na
nieszczęście wróciła jednak do domu i zastała nauczyciela szlachtującego jej matkę która ostatnimi siłami...

więcej

Pytanie do architektów i nie tylko.
Widziałam odcinek serialu dokumentalnego emitowanego w telewizji Planete "Lekcja architektury" i szukam budynku, o którym była mowa w tymże odcinku. Mianowicie chodzi mi o budynek, w którym organizowane są wystawy mebli. Jest on złożony z kilku (kilkunastu) budynków - domów z...

Taki żeby był od 12 lat, taki niezwykły. Coś o wampirach najlepiej, albo o jakichś innych
dziwnych strasznych stworach. I koniecznie z wątkiem miłosnym. Ale taki żeby był
wspaniałe majestatyczny, a nie na przykład jak zmierzch. Tylko żeby koniecznie był od 12
nie więcej nie mniej. Polecicie coś? Z góry dziękuję.