Poszukuje francuskiego filmu sprzed ok. 20 lat w którym dochodzi do jakiegoś zdarzenia z pogranicza SF i ludzie
porozumiewaja się takim pojedyńczym wysokim dźwiekiem. Konkretnie pamiętam moment w którym kobieta i mężczyzna tak do
siebie śpiewają.
Jak w opisie szukam filmu w którym pewna kobieta wprowadza się wraz ze swoją córką
do miasteczka pełnego wierzących ludzi. Kobieta otwiera cukiernie, ale przez pewien
czas nie może znaleźc klientów. Następnie poznaje kobietę, która jest zastraszana przez
męża i zatrudnia ją..... Proszę o pomoc
Szukam filmu, wydaje mi się że można do horroru zaliczyć. Chodziło tam o to że do
pewnego domu wprowadza się rodzina z dzieckiem/dziećmi, dowiadują sie po jakims
czasie że kiedys mieszkało tu małżeństwo z córeczka która zaginęła w lesie i nigdy jej nie
odnaleziono. Zmarła matka tej dziewczynki nawiedza tych...
Szukam japońskich (ewentualnie mogą być też chińskie) filmów z motywem policyjnym. Gdzie główną rolę gra
policjant. Coś podobnego do "Słomiana tarcza", "Brutalny glina", "Tokyo dogs"
1. Grupa 10~ osob zostaje zamknieta w willi, jakis nieznany czlowiek daje im racje zywnosciowe co jakis czas
mniejsza o jedna osobe. Ostatnia osoba ktora przetrwa wygrywa mln $ i ma wyjsc na wolnosc, jednak kiedy juz
zostaje ostania osoba, dostaje pieniedza i wychodzi przez wielkie drzwi za ktorymi spotyka kolejne...
To był jakiś western, chyba komediowy. Była w nim taka scena, że główny bohater zmierzał
do kasyna (?) swojego przeciwnika, na środku pustyni. Ta budowla składała się tak jakby z
poskładanych kolorowych sześcianów (był tam jeszcze wiatrak lub zegar?). I bohater razem
ze swoją ekipą zastanawiali się jak tam wejść....
Szukam filmu gangsterskiego, gdzie jest scena, w który króliczek playboya wysypuje wór dolarów na sali sądowej. Ktoś widział? Ktoś słyszał? Widziałem w dzieciństwie na VHS, a za cholerę nie pamiętam tytułu,
Witam. Nie wiem czy piszę to w dobrym temacie, gdyby nie to bardzo przepraszam :)
Poszukuję filmu pełnometrażowego, animowanego, pochodzącego z Japonii albo Chin. Oglądałam go w
telewizji jak byłam dzieckiem (około 10-8 lat temu), wiem że szedł na święto zmarłych. Jedyne co z niego
pamiętam to jakaś świątynia, i...
Witam
Poszukuję filmu który widział kilka lat temu. Z tego co pamiętam to tytuł nosił nazwę "Nic się nie stało" Tylko w
tym problem, że nie mogę go znaleźć a filmy o tym samym tytule bardzo odbiegają od tego, który widziałem.
Fabuła była mniej więcej taka, że 2 współlokatorów mieszkało w starych domu pod autostradą...