Kobieta w głębokim stadium choroby, porusza się na wózku i ma poważne kłopoty z mówieniem. Pielęgniarka, która się nią opiekuje, znęca się nad nią. Pewnego dnia blokuje drogę nieznajomemu przed swoim domem. I tak zaczyna się miłość.
Film anglojęzyczny, wyprodukowany chyba przed 2000 rokiem.
Jak w temacie. Film byl chyba czarnobialy o ile sie nie myle. Byl o dwoch starszych kobietach, ktore grzebaly facetow, mezow w piwnicy chyba ich same zabinaly - truly. Przyjechal tam syn ktorejs do nich. Akcja toczyla sie prawie caly czas w domu i troche przed domem. Ktos zna? Lata 50-70, hamerykanski taki. Dziekuje!...
więcejSzukam ciekawych filmów dokumentalnych . Tematyka kryminalne/katastroficzne o różnych oszustach przekrętach czy o popkulturze w stylu "Filmy naszej młodości " zainteresowania mam szerokie poza może medycznymi i wojennymi .
szukam futurystycznych, surrealiztycznych filmów, seriali.
najbardziej chodzi mi o klimat, spokój i tajemnicę, więc akcja, komedia odpada. rok też najlepiej żeby był w miarę młody do 2005r max.
mało osób pewnie oglądało, a jest to idealny przykład czego...
Szukam serialu którego kawałek widziałam na facebooku. Miałam tytuł ale gdzieś mi się zapodział
Jest to o dziewczynie która żeby znaleźć prawdziwą miłość przebiera się za grubą.
Niestety więcej nie pamiętam ale jakby ktoś się zorientował o co chodzi to niech da znać. Będę wdzięczna.
Szukam serialu którego kawałek widziałam na facebooku. Miałam tytuł ale gdzieś mi się zapodział
Jest to o dziewczynie która żeby znaleźć prawdziwą miłość przebiera się za grubą.
Niestety więcej nie pamiętam ale jakby ktoś się zorientował o co chodzi to niech da znać. Będę wdzięczna.
Szukam filmów/seriali w których jest para starszy facet młodsza dziewczyna. Może być wszystko. Nie ma różnicy jaki język czy gatunek. Np dziewczyna 17 a facet 30 itp. Mogą być postacie nie pierwszo planowe. Już kiedyś pisałam ten post jednak teraz mam zamiar podawać swoje znaleziska a jak ktoś coś znajdzie to też niech...
więcejChciałbym znaleźć prawdopodobnie stary film wojenno-historyczny ale jedyne co pamiętam to scena w której po jednej stronie jest miasto w którym jest ufortyfikowana armia , po drugiej żołnierze prawdopodobnie armii czerwonej . Pomiędzy puste pole z okopami . Dostają samobójczy rozkaz do ataku na miasto a w momencie...
Dotąd raczej unikałem oglądania westernów innych niż amerykańskie bo uważałem że westerny włoskie są gorsze. Czy jednak spaghetti western zawsze musi oznaczać kicz ?