Witam. Szukam filmu w którym małżeństwo bądź para remontuje dom i zatrudnia ekipę budowlaną potem oni okazują się kompletnymi zwyrolami, gwałcą tą kobietę a na końcu filmu próbują tą parę zabić.
Drugi film nie pamiętam czy to do końca thriller. Kolesie zamawiają do hotelu striptizerke, jeden z nich idzie z nią do...
Do małej wioski trafia kierowca, któremu zepsół się samochód (lub miał wypadek niestety nie pamiętam). Mieszkańcy chyba mordują wszystkich którzy się u nich zatrzymują.
Sztuka miała bardzo dobrą obsadę ale nie mogę sobie przypomnieć konkretnych nazwisk.
Może komuś coś świta i pomoże. Okres emisji chyba pod koniec...
czekamy na 100 rocznice smierci autora czy moze 200 rocznice urodzin czy moze na zakonczenie plandemi?
hej wszystkim, może już gdzieś kiedyś ktoś o to pytał ale...
Proszę, może mi ktoś wskazać, polecić jakieś dobre książki w klimacie i temacie filmu "Siedem" Finchera. Seryjny morderca, zagadka, ponury klimat, deszcz, szaro, ciekawy motyw... to co jest właśnie domeną "Se7en". Z góry dziękuję.
Szukam filmu z lat. 80. lub 90. Fabuła polegała na tym, że jest facet podejrzany o seryjne morderstwa, ale brak dowodów, więc policja podstawia mu kobietę, która ma udawać, że się w nim zakochała i która ma go szpiegować, znaleźć te dowody. Ona z nim zamieszkuje i cały czas się boi, że on ją zabije zanim ona cokolwiek...
więcejfilm jest najprawdopodobniej produkcji Austriackiej a główny bohater pochodzi z Prażewicy czyli gdzieś z europy wschodniej. czy ktoś zna prawdziwy tytuł, lub coś bliższego na ten temat. film wyświetlała s swoim cyklu Grażyna Torbicka w latach 90
Potrzebuję tytułu serialu. Wiem, że leciał kiedyś w telewizji. Polegał na tym, że w różnych miejscach na świecie powstawały anomalie w postaci świecących, jasnożółtych kul, które przenosiły ludzi w czasie w momencie kiedy weszli do tej kuli. Jednocześnie z tych kul wychodziły do współczesnego świata np. różne stwory....
więcej
Powiedzieć, że z filmu pamiętam niewiele, to za wiele... Post będzie więc bardzo krótki. Właściwie w głowie pozostały ledwie dwie sceny:
1. Zastrzelono psa, który już byl martwy. Chodziło o coś z tymi kulami, ktoś je potem wyciągał. Pies znajdował się w jakimś ciemnym pomieszczeniu, szopa, może jakaś komórka.
2. Dom...